Esteu aquí

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el divendres 25 a les 18 h, des del Ribera

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

En el marc del cicle En Femení, i amb motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, el passat dissabte es va convocar a les dones de la ciutat a una jornada participativa, per tal de crear, entre totes, una pancarta amb diverses tècniques 'Fet a mà'.

Al llarg del matí, es van compartir reflexions i vivències entorn les violències quotidianes i estructurals a partir de les experiències de les 40 dones participants, identificant una llarga llista de conceptes que defineixen les situacions de violència que des fa segles pateixen les dones en els diferents àmbits de la vida: sostre de vidre, conciliació familiar, feminització de la pobresa, discurs de l'excel·lència, criminalització de l'acció feminista, la síndrome de la impostora, violència obstètrica i terror sexual. I com, davant de tots aquest greuges, és d'important el concepte 'sororitat'. Després del debat, es va crear una pancarta mitjançant tècniques manuals com la pintura, la costura i el brodat. La dinàmica de la sessió, en què es va treballar amb diferents materials, es plantejava com una metàfora del que pretenen els feminismes: canviar les estructures per a construir un nou sistema amb allò que tenim, que sigui digne, respectuós i millor per a totes. La jornada va comptar amb l'acompanyament de l'artista visual Esther Muñoz de l'Espai de creació textil Momu, i de Patrícia Herrero, activista feminista.

Us convidem a sumar-vos a portar la pancarta entre totes a l'acte central pel 25N, des del centre cívic Sant Jordi-Ribera Baixa (Carrer Dolores Ibarruri, 45) fins a la plaça Catalunya, el divendres 25 de novembre a les 18 h. No cal que haver participat de la dinàmica per portar la pancarta el divendres, totes sou benvingudes! 

En el marc del cicle, durant el mes de novembre també s'han organitzat diverses propostes de la mà d'entitats i grups que conviuen al centre cívic. L'associació Orgull Pota Blava ha organitzat un taller de dansa agènere, dinamitzat per La Ferri, al que van participar 11 persones.  A més, us conviden aquesta tarda, a les 18 h, a una sessió de cinefòrum, on es podrà veure i compartir impressions sobre la pel·lícula: "A fantàstic woman", que relata la lluita de la Marina, una dona transsexual, contra la discriminació de la seva familia política.

Per últim, us podeu sumar també a la Tarda Jove al Ribera d'avui, de 17.30 a 19.30 h, en la que també compartirem conversa i prepararem materials entorn del 25N. Us hi esperem!

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions