Esteu aquí

Les Orquestres de corda celebren el seu concert de primavera

Dilluns 27 de març van actuar al Cèntric totes les orquestres de corda de L'Escola d'Arts en Viu

dimecres, 29 març, 2023 - 10:00

Cada any L'Escola d'Arts en Viu organitza un concert de Primavera a l'auditori del Cèntric amb algunes de les seves grans formacions. Aquest curs ha estat el torn de les Orquestres de corda fregada, formades per alumnat de violí, de viola, de violoncel i de contrabaix, acompanyades i dirigides pel professorat d'aquestes especialitats.

L'Escola té actualment quatre orquestres que donen cobertura a totes les edats d'alumnat que toca la família dels instruments de la corda fregada: l'Orquestra Monterverdi, per a l'alumnat més petit o que està en els seus primers cursos d'aprenentatge; l'Orquestra Du Pre, per a l'alumnat infantil o preadolescent que ja fa més anys que toquen el seu instrument; l'Orquestra Anne-Sophie, integrada per l'alumnat jove que realitza programes bàsics o avançats, i per últim l'Orquestra Francesc Roca, una orquestra d'adults que a més dels instruments de corda, integra músics d'instruments de vent com la flauta travessera, l'oboè i el clarinet. Totes les orquestres tenen noms dedicats a persones compositores o intèrprets, com és el cas de la violoncelista Jacqueline Du Pre o la violinista Anne-Sophie Mutter. 

A part de la intervenció de les Orquestres esmentades,  el concert també va comptar amb la participació d'un grup de música de cambra d'alumnes de L'Escola, i amb la interpretació d'una obra prou coneguda del compositor argentí Astor Piazzolla, Oblivion, a càrrec del professorat de corda de L'Escola. En total, al llarg del concert les formacions van oferir un repertori de fins a 14 obres d'estils i dificultats diverses que van agradar molt al públic assitent.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

cèntric_opera_concert homenatge maria callas

dimecres, 27 setembre, 2023 - 12:00

El Cèntric obre el teló a una nova temporada del cicle Viu l’òpera!

La celebració del centenari del naixement de Maria Callas dona el tret de...

divendres, 22 setembre, 2023 - 12:00

L’edició 2023 del Prat Nocturn dona inici als actes de Festa Major

Més de 1.800 participants reviuen la història del Prat a través d'una...

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...