Esteu aquí

Les obres del metro arriben al Prat

L'arribada del metro a la nostra ciutat ja no tan sols figura en els papers, sinó que ja s'ha començat a treballar sobre el terreny, amb sondatges i prospeccions del subsòl.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

Gestió d'Infraestructures, SA (GISA), empresa que gestiona obres públiques de la Generalitat, ha encarregat a la unió temporal d'empreses formada per FCC Construcción, Scrinser SA, Obrascon, Huarte, Laín, Ferrovial-Agromán i Copisa les obres de construcció del primer tram de la línia L-9 del metro, Parc Logístic - Aeroport.

Aquesta empresa adjudicatària, abans de començar les obres, ha de dur a terme un seguit de prospeccions geotècniques, consistents a obrir fosses pedològiques i fer sondatges, amb la finalitat de comprovar la composició del terreny on s'han de fer les excavacions de l'obra i per on passaran els túnels del metro.

No obstant això, cal remarcar que aquest tram adjudicat és actualment objecte de modificacions de traçat entre l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i la plaça de Catalunya, a fi que la línia passi per la futura estació intermodal, que s'ubicarà a prop de l'actual de rodalia de RENFE, i en la qual tindrà una parada.

Al mes de setembre passat es van començar a fer les prospeccions a les zones en les quals no hi ha hagut cap canvi de traçat respecte del projecte inicial, com ara Sant Cosme i la plaça de Catalunya. Els treballs continuen, especialment a les zones on s'ubicaran les estacions, els punts de ventilació dels túnels i les zones logístiques de les obres.

Compartir

Noticies relacionades

Arbre

dimarts, 26 octubre, 2021 - 09:45

Comença la renovació d’arbrat de la ciutat per la tardor i hivern

Aquesta campanya té l’objectiu de revisar, tractar i plantar nous arbres de...
Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...