Esteu aquí

Les noves línies del Programa Treball i Formació promouen la contractació de persones refugiades d’Ucraïna i persones trans

Es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista

dijous, 2 febrer, 2023 - 09:15

El passat mes de gener, l’Ajuntament del Prat de Llobregat va contractar nou persones en risc d’exclusió laboral per donar suport administratiu i tècnic a diversos serveis municipals durant 12 mesos. Aquestes contractacions s’emmarquen en el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’objectiu del qual és facilitar l’accés al món laboral de col·lectius vulnerables.

Les novetats d’aquesta convocatòria són les línies destinades a la contractació de persones trans i persones refugiades d’Ucraïna, dos col·lectius especialment sensibles i que tenen moltes dificultats per inserir-se al món laboral. A més, es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista.

En el cas de les persones trans, encara pateixen discriminacions com la desigualtat d’accés a la feina que, per prejudicis socials, les deixen al marge d’una inserció laboral de qualitat. En el cas de les refugiades ucraïneses, tot i tenir regularitzat el permís de treball per la protecció temporal, es tracta d’un col·lectiu fràgil per les dificultats que genera trobar-se fora del país d’origen, per exemple, l’idioma, que compliquen la seva inserció al mercat de treball.

El programa, a més de la contractació laboral, inclou accions formatives que milloren les competències tècniques professionals i transversals de les persones participants, mentre reben un acompanyament tutoritzat que facilita l’accés al món laboral i a la recerca activa posterior a la finalització del programa.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 març, 2023 - 14:30

La 25a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional aplega més de 250 estudiants

El programa contempla presentacions d’estudis, l’Espai Fira i el Punt d...

dimecres, 29 març, 2023 - 12:00

El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans

El proper divendres, 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada qu...

dimecres, 29 març, 2023 - 09:45

Èxit de participació a la Nit de Tapes del Mercat Municipal

El passat dissabte 25 de març, la ciutadania va poder gaudir d’una jornada...