Esteu aquí

Les nostres entitats: Escola Futbol Prat Blaugrana

Sentiment d'equip, disciplina i esforç Aquestes són les paraules amb què l'entrenador Pere Dólera explica les victòries i els progressos aconseguits darrerament per l'Escola Futbol Prat Blaugrana. L'escola ja fa dotze anys que funciona i comença a donar els seus fruits. L' inici del club, però, el trobem l'any 1952.

dimarts, 1 juny, 2004 - 14:30

Va ser l'any 1952 quan es va crear la "Peña Miró Sans", que posteriorment va passar a ser la "Terlenka" i que, finalment, va donar lloc a l'escola tal com la coneixem avui. És en aquests moments, però, quan es donen els millors resultats, ja que han aconseguit no només un ascens històric, sinó que també s'han proclamat campions de Primera Lliga Preferent.

Aquests resultats són tot un esdeveniment, no només pel que fa a l'equip, sinó també des del punt de vista local. És la primera vegada que un equip juvenil del nostre municipi aconsegueix arribar a la Lliga Nacional. L'entrenador d'aquest equip, Pere Dólera, celebra aquests triomfs i els atribueix al  "sentiment d'equip, al bon rotllo i a l'ambient al camp".

D'alta banda, però, el cadet, que es trobava a Divisió d'Honor, ha baixat fins a preferent. Davant aquest fet, Dólera diu: "Es va voler fitxar jugadors per reforçar l'equip, perquè la plantilla no donava tant de si, i la falta de conjunció ens va impossibilitar tirar endavant".

L'escola compta amb, aproximadament, 350 socis, que es poden dividir en dos blocs: els nens més petits, de cinc a nou anys, i els federats, a partir de deu. El primer grup d'alumnes rep una instrucció més tècnica i se'ls intenta donar unes pautes de comportament al camp. És en aquest moment que el club comença a definir els valors que han de diferenciar-lo de la resta, entre ells la disciplina, l'esforç i la responsabilitat. Cal ser rigorós i acudir a tots els entrenaments, però també cal saber seure a la banqueta i abstenir-se de jugar un partit. D'altra banda, trobem el bloc de les categories federades, on es comença a treballar l'esperit competitiu: "Un cop formats tècnicament han d'aprendre a ser competitius. Si no, no obtindríem aquests resultats", explica l'entrenador.

Tot i que des de l'equip se celebren els resultats obtinguts, Dólera assegura que encara tenen un gran handicap que no els permet continuar avançant, com és el de tenir un camp de terra i no de gespa. Això els supedita a les condicions atmosfèriques, ja que en un cap de terra és perillós jugar amb pluja i tampoc no disposen de cap instal·lació pròpia coberta per a aquests casos. Aquesta és, doncs, la seva demanda i la seva lluita des de fa anys.


Escola Futbol Prat Blaugrana
Av. Verge de Montserrat , 7
Tel: 933 709 355

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...