Esteu aquí

Les nostres entitats: Club Rotary El Prat

Donar als altres abans de pensar en un mateix El títol d'aquest article és, de fet, el lema de Rotary, i reflecteix el seu objectiu principal: estar al servei de la comunitat. Des de l'any1991, aquesta organització d'àmbit internacional té un club a la nostra ciutat.

diumenge, 1 maig, 2005 - 15:45

Rotary és una associació internacional apolítica i aconfessional fundada a Chicago (Estats Units) l'any 1905 i formada per líders empresarials i professionals de tots dos sexes que s'apleguen amb l'objectiu de promoure serveis humanitaris i posar en pràctica comportaments ètics i de bona voluntat en totes les ocupacions.

L'organització es divideix en clubs (n'hi ha més de 31.000) presents a 166 països, amb uns 1,2 milions de socis (anomenats rotaris). Tots els càrrecs de l'organització, des de la cúspide fins al club més petit, són electius i rotatius (d'aquí ve el nom de Rotary), i de tan sols un any de durada.

Els socis, que hi aporten quotes mensuals, ho són per invitació expressa, és a dir, no tothom qui vol pot formar part de l'organització. Així, Rotary s'assegura que els seus membres combreguin amb els seus objectius i característiques.

Rotary és òrgan consultiu de les Nacions Unides i té representants en organismes com ara el Consell d'Europa, l'Organització per a la Unitat Africana, la FAO i la UNESCO, la qual cosa dóna una idea de la seva importància i influència en l'àmbit mundial.

Què fa un club rotari?
L'objectiu principal és estar al servei de la seva comunitat abordant projectes que afronten molts dels problemes més importants del món actual. Així, donen suport o promouen programes en benefici de la joventut, brinden oportunitats educatives i d'intercanvi internacional i assisteixen en matèria vocacional i de desenvolupament professional els estudiants, els professors i altres professionals.
El club del Prat, integrat actualment per una vintena de persones, atorga beques anuals als millors estudiants dels instituts de la ciutat les famílies dels quals no poden pagar la seva matrícula universitària; facilita treball d'estiu als alumnes becats i organitza sessions informatives d'orientació professional; lliura lots de Nadal a famílies necessitades a través de la parròquia Mare de Déu de la Mercè; col·labora amb Càritas Parroquial; contribueix a l'obtenció de fons per a la junta local de l'Associació contra el Càncer; organitza la festa de Reis, amb regals, a la residència per a gent gran Penedès; lliura cada any la Placa Rotària a una persona, de l'àmbit del Prat, que hagi destacat per la seva tasca humana i professional; organitza conferències i actes culturals i, en l'àmbit internacional, col·labora amb la Fundació Rotària, amb la qual anualment contribueix amb més de 100 milions d'euros en beques i projectes humanitaris (destaca la campanya per eradicar la poliomielitis i les mines antipersones, així com subvencions a programes de salut, nutrició i alfabetització).


Club Rotary El Prat
Seu: Restaurante Casa Alcaide (C . Nicolás Mª Urgoiti, 16 - Tel. 93 379 10 12).
Reunions cada dimarts a les 21 h.
President actual: Xavier Domingo.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...