Esteu aquí

Les nostres entitats: AV i Comerciants C. Frederic Soler

Oferta variada, preu raonable i atenció al client. L'Associació de Veïns i Comerciants del carrer Frederic Soler destaca l'atenció individualitzada com a principal eina per fer front a la deslocalització comercial del Prat.

dijous, 1 gener, 2004 - 10:15

Allò que va començar com la proposta de guarnir el carrer Frederic Soler durant les festes nadalenques va derivar, finalment, en el que avui és aquesta associació. Va ser de la mà d'Enric Rufas que va sorgir aquesta iniciativa, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç i "donar vida" a aquest carrer pratenc, a fi que els ciutadans i ciutadanes poguessin trobar-s'hi a gust a l'hora de comprar. L'entitat agrupa, actualment, unes 22 botigues de tot tipus.

Els membres de l'associació, després de molts anys d'experiència comercial al capdavant de les seves botigues, han vist com progressivament l'activitat comercial del Prat s'ha anat concentrant en quatre únics eixos comercials, fora dels quals asseguren que és molt difícil mantenir qualsevol tipus de botiga.

Atribueixen aquests procés i el descens de les vendes a l'aparició de les grans superfícies, tot i que el president de l'associació, Paulino González, pensa que amb el temps es tornarà al comerç local pels nombrosos avantatges que aporta a la ciutadania.

Entre els avantatges destaca la proximitat, tant geogràfica com personal, ja que creuen que l'atenció al client és un element indispensable per a la supervivència del petit comerç. Pretenen "fer un client, i no únicament una venda". Destaquen també que, actualment, el comerç local s'ha modernitzat i compta amb tots els serveis que pugui oferir qualsevol centre comercial, com per exemple l'ús de targetes de crèdit.

Tot i les millores aconseguides al llarg de la història de l'entitat, encara queden reptes per aconseguir, i per això demanen a les institucions públiques un carrer de vianants a jornada completa. Actualment, el trànsit per Frederic Soler és intermitent, amb restricció de cotxes únicament a partir de les cinc de la tarda i en determinats dies festius. El vocal de l'associació, Jaume Rojo, explica que és necessari aquests pas definitiu per poder consolidar aquest nucli comercial. Rojo considera que la incertesa de l'existència del trànsit és perjudicial per al venedor, per al client i fins i tot per al veí. "En un carrer que s'obre i es tanca en un mateix dia, uns dies sí i els altres no, la gent no sap si passarà un cotxe ara o no passarà". L'associació creu que el tancament permanent al trànsit contribuiria a omplir el buit que actualment existeix entre Ferran Puig i Verge de Montserrat, espai on hi ha aproximadament uns 100 comerços.

L'entitat, en fi, aspira a convertir aquest tram de Frederic Soler en un petit centre comercial a l'aire lliure, disposat a competir i a evitar que el Prat esdevingui únicament una ciutat dormitori, sense vida. És per això que durant aquestes dates s'encarreguen, un any més, de guarnir el carrer i contractar diferents activitats d'animació obertes a tota la ciutadania.

Laura Quinto


Associació de Veïns i Comerciants del carrer Frederic Soler
C. Frederic Soler, 6
Tel.: 933701953

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...