Esteu aquí

Les nostres entitats: Associació d'Escafandrisme Diver-Prat

Diversió submarina. Diver-Prat és una associació esportiva que es dedica al submarinisme amb la intenció de difondre la cultura subaquàtica entre la ciutadania, de forma segura i de manera lúdica, no competitiva.

dimarts, 1 febrer, 2005 - 13:15

L'associació pretén esborrar la falsa imatge del submarinisme com a esport de risc, ja que si es compleixen totes les normatives de seguretat no hi ha cap motiu per tenir por. El president de l'associació, Francisco Hernández, explica que aquesta creença es remunta anys enrere, quan aquesta activitat no estava regulada de cap manera i la gent n'aprenia pel seu compte. Actualment existeixen diferents graus de titulació en funció dels quals es pot accedir a un tipus d'aigua o a un altre. De fet, des de l'associació imparteixen els dos primers cursos internacionals de l'ACUC, amb els quals es pot bussejar arreu del món.

Els inicis de l'entitat els trobem el 1999 quan Hernández i Francisco Mollejas, juntament amb un grup d'amics, van decidir de formar un club. Actualment són vora els 50 socis. Al començament no disposaven ni tan sols d'una barca, fet que els limitava tremendament. Més tard van aconseguir comprar-ne una de segona mà, concretament una Valiant DR 7.50, que van trigar dos anys a reformar i posar en marxa. Actualment tothom la coneix com "la Seca" i està aparcada al port de Mataró.

Durant la seva curta història han tingut temps, però, de realitzar grans viatges i expedicions al mar Roig, per exemple, a Mèxic, a Cuba... El més important per a ells és, evidentment, passar-s'ho bé sota l'aigua. El president de l'associació explica una anècdota de Nadal: van reunir tots els membres del club dins "la Seca" i van dur un arbre de Nadal sota l'aigua amb un dels escafandristes disfressat de Pare Nöel.

Aquesta associació té un caire lúdic i sense cap ànim de competició. També tenen altres projectes amb un alt contingut ecologista. És el cas del conveni amb la fundació catalana CRAM (Conservació i Recuperació d'Animals Marins), a la qual donen suport en el seu programa de conservació de fanerògames marines fent de punt de control.

Orientació marina
Com a anècdota, és curiós de saber que l'orientació dins de l'aigua és força complicada. Tal com normalment fem un gir de 360 graus i continuem tenint perfectament la noció del nord, dins l'aigua és força més complicat, entre altres coses perquè els punts de referència són escassos. Alguns dels trucs per no perdre's excessivament consisteixen a fixar-se especialment en les formes de les roques per on vas passant per poder desfer el camí sense problemes. En platges de sorra la dificultat augmenta, per això és important de saber que les onades dibuixen unes línies suaus paral·leles a la costa i amb l'ajuda d'un altímetre podrem saber, almenys, si ens endinsem en el mar o ens acostem a la platja.

Laura Quinto


Associació d'Escafandrisme Diver-Prat
Adreça: CEM Estruch, despatx núm.3
Av. del Pare Andreu de Palma, 9
Tel. 933709355
phmdiverprat@hotmail.com

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...