Esteu aquí

Les nostres entitats: Associació Cultural Riebapua

L'illa en la memòria L'Associació Cultural Riebapua és una entitat sociocultural que defensa els drets del habitants de l'illa de Bioko (l'antiga Fernando Poo), a l'excolònia espanyola de Guinea Equatorial.

dijous, 1 juliol, 2004 - 12:00

Al llarg de la història del nostre planeta s'han produït milions de migracions. De fet, milions d'animals emigren cíclicament a la recerca de menjar, aigua i un lloc on poder viure. De la mateixa manera, també hi ha moltes persones que marxen del seu país natal a la recerca d'una feina digna i unes mínimes condicions de vida.

En aquesta situació es troben actualment molts habitants de l'antiga colònia espanyola de Guinea Equatorial. Tot i ser un dels països més rics de l'Àfrica occidental, els seus ciutadans es troben en unes condicions de vida molt dures. Aquest fet fa que molts emigrin lluny de la seva terra natal per cercar un lloc on viure millor. La proximitat cultural amb Espanya i el seu idioma fan que aquest país sigui un dels preferits per mirar de refer la seva vida.

Amb l'objectiu d'ajudar totes aquestes persones que marxen de casa per poder sobreviure, va néixer, l'any 1978, l'Associació Cultural Riebapua a Catalunya, que ja fa sis anys que treballa al nostre municipi.

Els seus objectius, però, han anat variant una mica. Si en un principi era un lloc de reunió i suport per a tots els ciutadans guineans que vivien a Catalunya, ara és molt més que això. Amb els diners que recullen dels socis i les subvencions amb què compten, van decidir de donar suport a l'excolònia espanyola, especialment als seus habitants més joves. Per aquest motiu vetllen perquè els infants tinguin accés als llibres i a la cultura. Així, cal destacar un dels seus darrers projectes, gràcies al qual han facilitat llum a una escola del poble de Bososo, mitjançant un generador d'energia elèctrica. Actualment, estan preparant el projecte de construcció d' una llar d'infants a la capital, Malabo. D'altra banda, entre els seus objectius, no obliden la importància de donar a conèixer els seus costums, la seva cultura, les seves tradicions, la seva dansa, la seva música, la seva cuina als ciutadans del Prat i de la resta de Catalunya.

Segurament, molts de nosaltres hem tingut alguna vegada la sensació que hi ha molta injustícia al món i que no hi podem fer res, però petites associacions com Riebapua ens demostren que la nostra petita col·laboració pot ser de gran ajuda. Hi ha diferents maneres d'aportar el nostre petit granet de sorra, una possibilitat és fer-se'n soci, pagant una quota de tan sols 6 euros al mes. Si volem, també podem fer-hi aportacions puntuals. Igualment, es pot col·laborar amb l'aportació de roba, calçat, material escolar o joguines. Cada any, l'associació envia a Guinea Equatorial un contenidor amb tot el material que recull. Per a tot això o per a qualsevol altra informació, us podeu adreçar a la seu de l'entitat.

Laura Quinto


Associació Cultural Riebapua
Pl. Pirineus, local 5
Tel./fax: 93 478 59 53
riebapua@eresmas.com
President: Joaquín Changue May

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...