Esteu aquí

Les Jornades FP.Prat mostren l'aposta del Prat per la formació professional

Empreses i instituts de la ciutat col·laboren en l'impuls de la formació dual

dimecres, 24 febrer, 2016 - 09:30

Les jornades FP.Prat = Coneixement + valors + oportunitats s'han desenvolupat entre el 15 i el 22 de febrer i s'han clos amb un acte conduït pel sociòleg i expert en formació professional Oriol Homs.

L'acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, ha comptat amb la participació de 21 empreses del Prat i de nombrosos representants del món educatiu i econòmic, entre els quals diferents membres de l'associació d'empresaris local El Prat empresarial.

Formació dual: a l'institut i a l'empresa
Oriol Homs ha destacat el bon moment en què es troba la formació professional, una bona oportunitat per consolidar el seu procés de modernització i enfortiment. Homs ha apostat decididament per la formació dual, és a dir, aquella on els alumnes alternen el seu aprenentatge a l'institut i a l'empresa simultàniament.

A l'acte s'han presentat exemples de formació professional dual, com el que han explicat Armando Gordo, de Gas Natural Fenosa, i José Luis Langreo, de l'Institut Illa de Banyols. Un conveni ha permès engegar aquest curs la formació dual dels alumnes amb aquesta empresa.

En el segon exemple, Javier Fanlo, de l'empresa Erhardt Transitarios SL, i Anna Tomàs, de l'Institut Ribera Baixa II, han explicat la relació fluida i continuada entre empresa i centre que ha permès no sols consolidar llocs de treball per l'alumnat, sinó també millorar els continguts dels mòduls formatius.

Empreses col·laboradores
Finalment, les empreses DHL Iberia, Hospital Sanitas Cima, Gremi de Jardineria de Catalunya, Timersa Logística, Fundació del Parc Aeronàtuci de Catalunya, Gas Natural Fenosa, Restaurant Capitan Garfio, Transportes Azkar i Damm han rebut el reconeixement per la seva tasca de col·laboració amb els dos instituts de FP de la ciutat i el Centre de Promoció Econòmica.


 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 gener, 2022 - 09:30

Cinquè Aniversari de l'Aula de Salut

De febrer a maig de 2022, xerrades sobre prevenció d'addiccions, trastorns de...

dimecres, 19 gener, 2022 - 14:15

El Rotary Club del Prat convoca el concurs de Tik Tok “Per un Prat Sostenible”

Les obres es poden presentar fins al 20 de març del 2022.