Esteu aquí

Les esperes a la Palmira s'omplen de color

L'alumnat de la UEC del Prat ha fet una intervenció artística a la vorera

dimarts, 17 novembre, 2020 - 14:00

Esperar fora d’un edifici, fer cua, respectar les distàncies… En l'actual context sanitari les cues s'han convertit en una imatge habitual. La Palmira no és una excepció i a l'entrada de l'equipament sovint hem de fer cua per entrar al centre cívic amb totes les mesures de seguretat. Per fer-li més amable i entretinguda l'espera a les veïnes, ens hem aliat amb la UEC del Prat per senyalitzar i fer més divertides i creatives les esperes.

Per a la UEC del Prat i la fundació Main 'aquesta acció educativa té l'objectiu de promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat'.

Com va ser el procés?

Durant el mes d'octubre i novembre les alumnes de la UEC han participat en un procés de treball amb l'artista @alexpandabeard. Les alumnes, Lolo, Manu, Widad, Juan, Wassim, Jessica i Morad, van començar aprenent com funciona la tècnica del stencil o plantilla mirant exemples de diversos artistes, i després de visionar uns fragments del documental de Banksy vam poder debatre sobre si aquesta tècnica és una forma d'art o no.

Un cop fet l'intercanvi de coneixements, es van posar a practicar: van crear els seus propis dissenys de plantilles com la de la Jessica; una grafitera pintant una paret. A més, van provar les diferents tècniques de fer servir l'esprai i van aprendre a pintar sobre diverses textures.

Les següents sessions van girar entorn de treballar el concepte per a la vorera de la Palmira: un mural lúdic i creatiu que, alhora, facilités la senyalització de l'accés a l'equipament amb seguretat. Les joves van idear i dissenyar dues parts diferenciades de la intervenció: les línies d'espera i organització de la cua per una banda i un espai més familiar i amable.

Una cua artística

Després de vàries sessions de dibuixar els stencils, prendre mides a l'entrada del centre i retallar els cartons que s'utilitzarien com plantilles va arribar el moment d'agafar l'esprai i posar fil a l'agulla.

Un matí on les joves van posar en pràctica tot el treballat durant les sessions i van gaudir d'una jornada plena de colors, olor de pintura i creativitat.

El resultat? Una intervenció artística i una espera més divertida a l’entrada de la Palmira.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 27 gener, 2023 - 10:00

Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

El grup d’alumnes d’aquest espai de creació de L’Escola d’Arts en Viu...

dijous, 26 gener, 2023 - 15:15

Alta participació en l’oferta formativa dels centres culturals

Durant la primera setmana s’han realitzat 1022 inscripcions, però encara pots...