Esteu aquí

Les escoles i instituts del Prat, a punt per començar el curs dilluns 14 de setembre

L’activitat educativa es desenvoluparà amb la màxima normalitat possible, seguint les instruccions sanitàries i garantint la funció social de l’educació

dijous, 10 setembre, 2020 - 15:30

El proper dilluns, 14 de setembre, les escoles i instituts del Prat reobriran les portes per iniciar el curs 2020-2021. La reobertura es farà aplicant totes les mesures de seguretat i requisits sanitaris establerts per les autorirats, amb plans d’organització i reforç de les mesures de neteja, desinfecció i ventilació dels edificis. D'aquesta manera, s’ha treballat per tal de garantir que els centres educatius siguin entorns segurs on es facin activitats amb el risc mínim assumible.

Presencialitat i estabilitat

Un dels principals objectius serà garantir la màxima presencialitat de tot l’alumnat, fent grups estancs, amb un espai i tutor/a de referència i el màxim control dels contactes. L’ús de mascareta es pot veure modificat per l’evolució de la situació sanitària.

En cas que les condicions sanitàries empitjoressin, tots els centres disposen de plans d’organització que preveuen la via telemàtica.

Col·laboració de les famílies

Durant el curs serà imprescindible la col·laboració de tots els integrants de la comunitat educativa –incloses les famílies–  per tal que l’activitat educativa  es dugui a terme d’una manera segura i confortable. 

Caldrà respectar al màxim les entrades i sortides del centre que té assignada cada alumne/a i ser molt puntuals, ja que es faran de manera esglaonada en intervals de 10 minuts, tenint en compte el nombre d’accessos i el nombre de grups estables. 

Per entrar a l’escola, l’alumnat haurà de presentar absència de simptomatologia compatible amb la COVID-19, febre o febrícula (per sobre de 37,5 graus), tos, dificultat per respirar, fatiga, dolors musculars i/o mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea i pèrdua d’olfacte o gust (infants grans i adolescents). El mal de coll i el refredat nasal es consideraran símptomes si hi ha febre o altres manifestacions considerades en la taula COVID-19; tampoc podran accedir amb qualsevol altre quadre infecciós o en cas d’haver tingut contacte estret amb cap positiu confirmat en els 14 dies anteriors. Les famílies hauran de fer-se responsables de l’estat de salut dels seus fills i filles signant una declaració responsable a l’inici del curs.

Total implicació de l’Ajuntament

L’Ajuntament del Prat ha donat suport en tot moment a la comunitat educativa perquè aquest curs es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible, malgrat la situació d’epidèmia. Així, s’ha creat una comissió mixta local integrada per personal municipal i representants dels centres educatius i de les famílies, per tal de coordinar les accions necessàries. 

El consistori ha elaborat els plans d’organització de les escoles bressol municipals i de l’Escola d’Arts en Viu, que depenen directament de l’Ajuntament. També ha identificat diversos espais municipals disponibles per fer-hi activitats educatives en cas que sigui necessari i està treballant en l’acompanyament i assessorament a les AMPA, AFA i entitats en l’organització de les activitats extraescolars i altres serveis.

La vigilància a les entrades i sortides dels centres i la mobilitat als entorns escolars també han estat reorganitzades, amb accions com la senyalització de la distància de seguretat per a l’arribada i sortida de l’alumat.

Mesures extraordinàries de neteja i desinfecció

L’Ajuntament ha elaborat un pla de neteja i desinfecció per a les 18 escoles (bressol, primària i educació especial), específic per al retorn escolar en situació de COVID-19.

Aquestes mesures es complementen amb altres tasques de neteja preventives, que es fan per part del professorat, alumnat i consergeria durant tot l’horari escolar, posant a disposició dels centres productes de neteja i desinfecció per tasques puntuals.

Lluita contra la bretxa digital

L’Ajuntament del Prat col·labora amb el departament d’Educació de la Generalitat en el pla de digitalització dels centres i, fins i tot, ha anat més enllà. Per exemple, els més de 200 alumnes als quals l’Ajuntament va cedir una tauleta digital a finals del curs passat les han tingut durant tot l’estiu i encara en poden gaudir actualment. A més, aquests dies es rebrà un centenar més d’aparells. D’aquesta manera es vol garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre

dimarts, 23 novembre, 2021 - 12:00

2 grups bombolla escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat