Esteu aquí

Les dones del Prat repensen la societat

TEMES: Persones,Dones

23 dones d'associacions del Prat, van assistir al I Congrés de Dones del Baix Llobregat com a representants del municipi, en qualitat de delegades i convidades: 6 dones a la ponència de Formació, 5 a la de Mitjans de Comunicació i 12 a la de Violència Domèstica.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Els passats 1 i 2 de març es va celebrar a Sant Boi el I Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Els diferents municipis van crear grups de debat a partir dels documents base que van elaborar les expertes: Leonor Cantera (Dones i violència domèstica), Sensi Domínguez (Dones, formació, ocupació i serveis) Marta Corcoy i Montserrat Minobis (Dona i mitjans de comunicació), i Judith Astelarra (Dones i participació). Al Prat es va convocar les dones de les associacions i entitats de tot tipus que hi ha al municipi, i es va informar la població a través de la web i del butlletí municipals. Al Centre de Promoció Econòmica es van portar a terme tres tallers simultanis de treball, els dies 12 i 17 de desembre, a l'entorn de totes les ponències menys la de Participació, per manca de temps.
Com a conseqüència de les sessions de treball, van sorgir les aportacions que es van presentar als documents base. Amb les aportacions dels grups de treball del Prat i de la resta de municipis de la comarca, es van constituir les ponències, les quals es van sotmetrea un nou període de revisió.

Conclusions del Congrés
Al Congrés hi van participar 780 persones, 410 de les quals eren delegades. El divendres 1 de març es va fer la presentació del Congrés a l'equipament l'Olivera de Sant Boi, on van tenir lloc dues de les quatre sessions de treball. El dissabte dia 2 es van dur a terme, de manera simultània, els debats de les quatre ponències, consistents a debatre les esmenes i sotmetre-les a la votació de les delegades.

1. Formació, Ocupació i Serveis
Es va posar l'accent en la discriminació que pateixen les donesa l'hora d'incorporar-se al mercat de treball, i les més grans en mantenir i recuperar la feina. Cal, també, millorar el transport collectiu (del qual són majoritàriament usuàries les dones) i instar l'Administració perquè incorpori al Producte Interior Brut el treball productiu (manteniment i organització de la llar, atenció a persones grans i infants...).

2. Mitjans de Comunicació
Es va reiterar la necessitat que les dones estiguin en llocs de decisió, que s'incorporin les noves tecnologies que permetin treballar en  xarxa, i que els mitjans de comunicació municipal facin ús del llenguatge no sexista, a més d'evitar una imatge frívola i estereotipada de les dones.

3. Violència Domèstica
Es va reflexionar sobre la necessitat de sensibilitzar totes les persones professionals dels diferents àmbits i disciplines implicats en el tema, i sobre la necessitat que hi hagi recursos diversificats per atendre les diferents situacions.

4. Dones i Participació
Es va ressaltar les dificultats que tenen les dones per participar en l'àmbit públic, com a conseqüència de l'estructura patriarcal de la societat. La participació de les dones a la política és, encara, molt minsa. Per això, cal impulsar la participació de les dones a través de les quotes perquè puguin accedir a llocs de poder. Una de les conclusions del Congrés va ser el compromís de publicar els documents finals, així com la intenció de crear un comitè per a la impulsió d'un segon Congrés d'aquestes característiques. 

C. A. 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...