Esteu aquí

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc del cicle del 28J

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava, resident des del passat mes de gener al Ribera ha organitzat enguany el seu primer cicle d’activitats vinculades al 28J, Dia Internacional per l’Alliberament i l’Orgull LGTBIQ+.

En el marc de la campanya de ciutat, el Centre Cívic ha acollit diverses activitats. La primera va ser la presentació oficial de l’entitat, el 13 de juny, en què les integrants van explicar el seu projecte i els seus objectius per la defensa de la diversitat sexual i de gènere. També hem acollit, un taller de Peg Dolls i gènere, per a infants, joves i adultes; un taller de diversitat sexual, un cinefòrum de la pel·lícula ‘Pride’,  un taller de ‘Pancartes de l’Orgull’, per anar a la desfilada que també liderava l’entitat el passat 2 de juliol.

El dijous 7 de juliol es va fer la ‘Trobada LGTBIQ+’, activitat que es fa mensualment al Ribera, el primer dijous de cada mes. La finalitat d’aquestes trobades, és oferir a les persones del col·lectiu LGTBIQ+ un espai i ambient segur, distès i confidencial des del qual poder conèixer altres persones que estan passant per processos similars i, alhora, diferents dels de la resta.

El Pícnic de colors, va tancar el cicle el passat 14 de juliol, amb una trobada festiva a la terrassa del Ribera, que va comptar amb els DJ Moderna i AstraZeneca i amb la participació de diferents grups i entitats del centre que van posar el seu granet de sorra. Les participants de Tardes Joves van fer un taller de xapes, els membres de ‘La Cocina de mi Vecina’ van preparar una parada on les participants podien fer les seves pròpies brotxetes de fruita, els castellers van fer un pilar, durant la tarda també es va poder fer un taller de cors de ganxet amb Rocío Garcia, de Rosa Chicle Complementos’, ballar balls en línia amb l’animació de ‘Patri y Pepe’ i comprar els llibres inclusius de Manu Menéndez.

Prop de 175 persones han participat en total a les activitats dutes a terme al Ribera, sent la més nombrosa el pícnic amb més de 100 assistents.

Les integrants de l'entitat destaquen que: “Els actes realitzats en el primer cicle LGTBIQ+ organitzat per Orgull Pota Blava, han estat uns esdeveniments necessaris i reivindicatius” i que “totes han tingut suport i assistència, inclús col·laborant amb diferents entitats i associacions del Prat, generant sinergies.” També anuncien que: “Al setembre continuarem en la mateixa línia, cooperant amb diferents entitats, continuant amb l’atenció directa i les trobades LGTBIQ+, que són claus per al col·lectiu i sobretot creant base al nostre Centre Cívic de referència, el Sant Jordi Ribera Baixa.”

Compartir

Noticies relacionades

Prat Nocturn 2022

dijous, 22 setembre, 2022 - 14:00

Prop de 2.000 persones participen a la darrera edició del Prat Nocturn

El Prat Nocturn és un itinerari teatralitzat sobre la història del Prat on es...

dijous, 22 setembre, 2022 - 13:30

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

El Punt Lila compartirà carpa amb Infoconsums, un espai dedicat a informar...

dimecres, 21 setembre, 2022 - 13:00

La tornada de la tradicional paella de la gent gran aplega a més d’un miler de persones

El passat 20 de setembre, el Parc Nou va acollir la tornada de la paella de la gent gran. Després ...