Esteu aquí

L'eBicibox entra en servei al Prat

TEMES: Urbà,Mobilitat

A la nostra ciutat hi ha tres estacions de bicicletes elèctriques compartides

dimarts, 12 febrer, 2019 - 10:15

A partir d'avui, 12 de febrer, el Prat i 11 municipis més del sud de l'àrea metropolitana compten amb bicicletes públiques compartides, amb el sistema anomenat eBicibox. Les bicicletes són elèctriques per facilitar que qualsevol persona les pugui fer servir (independentment del seu estat físic) i per superar les pujades de determinats municipis, que no és el cas del Prat, totalment pla. 

Entre 20 i 30 bicicletes al Prat en tres estacions

El projecte, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), disposa en un primer moment de 300 bicicletes, de les quals 20 o 30 al Prat. A la nostra ciutat hi ha tres mòduls o estacions de 14 places cadascuna, on es pot disposar d'aquestes bicicletes. Els mòduls estan ubicats al costat de l'estació de Renfe, a la plaça de Sant Jordi i a la plaça de Louis Braille. Aquestes estacions són com les del Bicibox, però estan pintades d'un altre color i identificades de manera diferent.

Incompatible amb el Bícing de Barcelona

Quan un usuari/a prengui una bicicleta en una estació l'haurà de deixar en una altra, ja sigui dins del mateix municipi o de qualsevol altre de la xarxa, no pas amb Barcelona, on ja s'ha anunciat que continuarà el servei de Bícing de manera independent. Tots els municipis que participen estan situats l'un al costat de l'altre, excepte Sant Cugat del Vallès. La resta són, a més del Prat, l'Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. De cara al futur, l'AMB considera que el sitema metropolità de compartició de bicicletes hauria de ser compatible amb el de Barcelona. 

Abonament de 30 € l'any

Les persones abonades a l'eBicibox pagaran una quota anual de 30 € i després pagaran per ús. Els primers 30 minuts seran gratuïts i, a partir d'aquí, cada mitja hora costarà 50 cèntims (fins a un màxim de 5 hores). El servei funcionarà els 365 dies de l'any des de les 7 del matí fins la mitja nit. Durant la resta d'hores es farà la redistribució de bicicletes, manteniment i recàrrega de bateries, amb un cost anual aproximat de 600.000 euros.

A través del següent document podeu consultar un tríptic informatiu sobre l'eBicibox.

eBicibox

Fulletó informatiu (pdf - 484818 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Cami_platja.jpg

divendres, 12 juliol, 2019 - 14:30

L’Ajuntament inverteix 55.731,41 euros en reparar els fanals del camí de la platja malmesos en els darrers mesos

El consistori fa una crida a tenir cura del patrimoni comú de la ciutadania i...
imatge_reciclatge.jpg

dijous, 11 juliol, 2019 - 13:45

El Prat, quart municipi de més de 60.000 habitants que més recicla a tot Catalunya

Cada pratenc o pratenca genera 1,27 kg de residus al dia
planol_tall_cami_silet.jpg

dimarts, 9 juliol, 2019 - 16:30

Tall de circulació al camí de Cal Silet entre el c. de la Carretera de la Platja i el c. de la Carretera de l’Aviació

La restricció de la circulació, que començarà el dia 10 de juliol, està...