Esteu aquí

L'atenció a les persones: una prioritat, una realitat

El 5 de juny passat el Ple de l'Ajuntament va aprovar la cessió dels terrenys per a la construcció de dos equipaments molt importants per a la nostra ciutat: un és la residència per a la gent gran i l'altre, la residència per a persones amb discapacitats psíquiques.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

La Generalitat de Catalunya, que és qui té les competències en la dotació d'aquests serveis, començarà a redactar aviat tots dos projectes. Per arribar a aconseguir que aquests dos equipaments puguin ser avui una realitat al nostre poble, s'ha fet un llarg camí i encara resta una part per recórrer. Els familiars del col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica que viuen al Prat, així com tota aquella gent gran i no tan gran, però sensibilitzada amb un tema tan important com és l'envelliment de la població i les seves conseqüències, han demostrat perseverança i paciència. A tots ells els volem donar les gràcies perquè amb la seva lluita ens han ajudat, com a municipi, a carregar-nos de raons davant la Generalitat, facilitant així l'acord de l'Ajuntament amb el departament de Benestar So-cial per a la programació, finançament i construcció d'aquests dos equipaments a la mida de les necessitats i demandes del Prat. També és remarcable, perquè no és gaire habitual que sigui així, l'opció presa per les diferents forces polítiques de la ciutat que, sense distinció
de colors i cadascuna des de les seves responsabilitats de govern o oposició, han considerat que aquests eren dos equipaments que calia tenir al Prat, i han sumat esforços per a aconseguir-ho.
Per tant, no trigarem gaire a començar a veure els fonaments d'aquests dos nous equipaments per a la ciutat: primer el de persones amb discapacitats psíquiques, als terrenys que hi ha al costat del CAP Ramona Via, a l'avinguda Verge de Montserrat, i després el de gent gran, al costat del Centre Cívic de Ribera Baixa. Per als homes i les dones d'ICV, aconseguir un grau de benestar so-cial òptim vol dir, entre d'altres co-ses, prioritzar l'acció de govern que recau en les persones més necessi-tades, sense distinció d'edat o de circumstàncies personals, reclamar i garantir l'assistència pública neces-sària i facilitar-los la integració i l'exer-cici del dret a gaudir de la seva ciutat, així com el suport a les famílies. Hem fet un pas endavant molt positiu.

MA. JOSÉ ALBALADEJO
PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL D'ICV

Compartir

Noticies relacionades

mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la...

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:15

Els serveis d'atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI tornen a les Cases d'en Puig

Després d'un breu període en què han estat ubicats al Centre Cívic Palmira...