Esteu aquí

L'associació de familiars de malalts d'alzheimer ampliarà el seu centre d'estimulació amb una subvenció

El centre Alois I duplicarà la seva capacitat.

divendres, 22 febrer, 2008 - 12:15

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha acordat atorgar una subvenció de 125.000 euros a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, AFA BAIX, per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació Alois I, situat a l'avinguda d'Apel·les Mestres de la ciutat. Les obres començaran al mes de març i estaran enllestides en uns 4 mesos.

Amb aquesta subvenció, l'AFA BAIX podrà duplicar la superfície del centre Alois I gràcies a l'annexió d'un local situat al costat, fet que també permetrà duplicar el nombre de persones usuàries, que actualment són disset, amb edats compreses entre la cinquantena i la vuitantena d'anys.

A més, la subvenció municipal també permetrà la creació d'una aula específica per a l'estimulació de malalts i malaltes en fase inicial a través d'ordinadors amb programes específics i adaptables a cada cas particular. Aquestes persones faran ús de l'aula un parell d'hores cada dia o cada dos dies, en funció de les seves necessitats, i sota la supervisió d'una psicòloga.

El centre Alois I està dirigit a l'estimulació cognitiva específica de malalts i malaltes d'alzheimer, i l'integren professionals especialistes en demències. S'hi fan teràpies no farmacològiques, com ara estimulació a través d'ordinadors, activitats físiques, fisioteràpia, musicoteràpia, llenguatge, escriptura, caminar... de manera que les persones usuàries estan permanentment motivades, fet que, tal com ha quedat demostrat, ajuda a retardar l'avenç de la malaltia.

La majoria de les persones usuàries estan al centre des de primera hora del matí fins a les cinc de la tarda, incloent-hi el dinar. Aquestes hores suposen un important descàrrec per a les famílies dels malalts i malaltes, sobre les quals pesen de manera més directa els inconvenients d'aquesta malaltia. De fet, el centre Alois I també disposta d'un grup d'ajuda per a les famílies o persones cuidadores, dirigit per un psicòleg.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...