Esteu aquí

L'app de Seguretat Ciutadana de la Policia Local rep un premi a la innovació

En el VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics

divendres, 11 març, 2016 - 12:30

L'aplicació mòbil (app) de Seguretat Ciutadana que fa servir la Policia Local del Prat ha rebut el premi a la millor Innovació Social en el VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics.

El premi correspon a tots els ajuntaments que integren l'aplicació, que a més del Prat són l'Hospitalet, Cornellà, Gavà, Esplugues, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Sant Just Desvern. Recentment s'hi han incorporat nous municipis. El premi valora la contribució d'aquests ajuntaments a les relacions i a la comunicació social entre les policies locals i la ciutadania.

La Policia Local del Prat anima la ciutadania a disposat d'aquesta app i recorda que existeixen diferents perfils d’usuari per registrar-se: com professional, ciutadà o entitat. L'app està disponible tant per a Android com per a iOS.

Més de 700 usuaris registrats
En el cas de la nostra ciutat, el projecte es va iniciar a finals de l’any 2014 i actualment s’han efectuat més de 2.000 descarregues de l'app, que disposa de més de 700 usuaris registrats.

La Policia Local disposa d'una "back office" de gestió de les incidències a la seva sala de coordinació operativa, on es registren i atenen més de 850 incidències a l’any rebudes a traves de l’app. També s’han comunicat gairebé 100 avisos per incidències del trànsit, activació de plans d’emergència i altres aspectes de convivència a la ciutat.

L'app és molt útil pel que fa a la recepció de missatges d’emergència, ja que la Policia Local disposa en pocs segons de la ubicació de l’alerta i les dades de la persona en perill. Això millora molt la qualitat de la resposta.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dimecres, 16 novembre, 2022 - 09:30

La Generalitat obre període de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de vacunació obligatòria contra la ràbia

Hi ha la possibilitat de participar fins el 12 de desembre de 2022, a través...