Esteu aquí

L’ampliació de l’aeroport i l’EVA fan preveure un creixement del nombre de visitants al Prat

TEMES: Turisme

dimecres, 14 febrer, 2018 - 08:45

El ministeri de Foment ha anunciat, amb una setmana de diferència, un pla director de l’aeroport del Prat que té per objectiu augmentar la seva capacitat i el nombre de connexions intercontinentals, i el llançament d’un renovat servei d’alta velocitat que connectarà Madrid i el Prat. La implementació de tots dos projectes suposarà un augment del volum de persones que arriben a la ciutat en pocs anys. 

La inversió de prop de 2.000 milions d’euros que preveu el pla per a l’aeroport, presentat dilluns pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha de servir per desenterrar el projecte de la terminal satèl·lit associada a la terminal T1, que busca potenciar els vols intercontinentals, els que han tingut un major creixement en els darrers anys. A més, també permetrà augmentar la capacitat d’usuaris de l’aeroport, que passaria dels 47 milions actuals a un màxim de 70, i la remodelació del dic sud de la T1. 

Girona, quarta pista del Prat

L’altre gruix d’inversions anirà destinat a l’ampliació de l’aeroport de Girona amb la voluntat que esdevingui una mena de quarta pista del del Prat. Aquesta ha estat, durant molt de temps, una reclamació de la ciutat per tald’evitar que el delta del Llobregat es veiés encara més afectat per l’ampliació de la infraestructura aeroportuària. 

Tren d'alta velocitat

Aquest anunci del ministre De la Serna se suma al que va fer la setmana passada sobre la creació d’una nova marca de trens d’alta velocitat, l’EVA, que tindrà com a primer trajecte Madrid – El Prat. L’innovador servei, que oferirà bitllets un 25% més barats que els de l’AVE convencional, entrarà en funcionament el febrer de 2019 i tindrà cinc freqüències diàries. La primera i última parada d’aquest tren, que es preveu que transporti un milió de passatgers l’any, serà a l’estació intermodal del Prat. Les obres per adaptar-la a l’arribada de l’alta velocitat començaran en pocs mesos i consistiran fonamentalment en l’adequació de les andanes. 

Compartir

Noticies relacionades

platillo pota blava

dimecres, 15 desembre, 2021 - 10:45

La gastronomia Pota Blava torna a la Granja de la Ricarda

La 48a edició de la Fira Avícola tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de desembre

dimarts, 14 desembre, 2021 - 15:00

La Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn del Pota Blava, la Carxofa Prat i en defensa dels espais naturals i el Parc Agrari

La Fira Avícola torna a la Granja de la Ricarda. El Prat recupera la Festa...
L'estany de la Ricarda amb els Pirineus al fons (Foto: David Airob)

dimarts, 14 desembre, 2021 - 14:30

Descobreix la Ricarda a través d'una experiència audiovisual immersiva

L’estand municipal a la Fira Avícola es dedicarà a posar en valor la Ricarda...