Esteu aquí

L’alumnat de l’Institut Les Salines aprèn a crear una associació

El programa municipal de Participació Ciutadana els parla sobre participació, associacionisme i voluntariat

dilluns, 24 febrer, 2020 - 11:30

El passat dijous 20 de febrer l’equip del programa municipal de Participació Ciutadana va dur a terme a l’Institut Les Salines un taller amb l’objectiu de reflexionar al voltant de conceptes com la participació ciutadana, l’associacionisme i el voluntariat al Prat. Aquest taller, titulat “Com crear una entitat?”, forma part del catàleg d’activitats i serveis educatius que l’Ajuntament del Prat ofereix als centres educatius com a recurs per tal de complementar l’acció educativa.  

La sessió proposava a l’alumnat del taller posar en pràctica els conceptes apresos a través de l’escolta activa i la participació i fer una simulació sobre com crear la seva pròpia entitat, basant-se en els seus interessos comuns. 

En total van assistir-hi dotze d’alumnes de 2n i 3r de l’itinerari formatiu específic d’Auxiliar en cura d’animals i espais verds. Aquest alumnat treballa, dins del seu itinerari formatiu, conceptes vinculats amb l’organització de les empreses, el cooperativisme i, fins i tot, projectes de voluntariat.

Aquest taller va suposar una bona oportunitat perquè l’alumnat de l’Institut de Les Salines conegués el teixit associatiu del Prat, l’existència del Servei de Formació i Assessorament a Entitats i el Punt de Voluntariat, serveis i programes que s’emmarquen dins dels Serveis de Ciutadania de les Cases d’en Puig.

Compartir

Noticies relacionades

Imatge gràfica de la commemoració del Dia de les Escriptores, 2020

dimecres, 21 octubre, 2020 - 11:45

Commemoració del Dia de les escriptores

Un col•loqui sobre escriptores que van obrir camí, des de Teresa de Jesús...

dimarts, 20 octubre, 2020 - 23:45

Augmenten els grups escolars confinats al Prat, però el 94 % segueixen actius presencialment

No hi ha cap centre educatiu tancat a la ciutat

dimarts, 20 octubre, 2020 - 15:00

Wikidones Prat, un espai digital de visibilització

Durant aquest trimestre es continua treballant en el projecte engegat en 2019