Esteu aquí

L'alcalde del Prat, vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Lluís Tejedor destaca que el nou organisme ajudarà a millorar la qualitat de vida

dijous, 21 juliol, 2011 - 16:42

Aquest migdia s'ha constituït l'Àrea Meropolitana de Barcelona, un ens supramunicipal constituït a partir d'una llei del Parlament de juliol de 2010 i que té com a objectiu d’impulsar accions de promoció econòmica i millorar la competitivitat dels governs locals.

L'Área Metropolitana de Barcelona pretén aprofitar els recursos i serveis públics d'un territori format per 36 municipis que sumen més de 3 milions de persones, el 40% del total de població de Catalunya, i substitueix la Mancomunitat de Municipis, l’Entitat de Medi Ambient i l’Entitat de Transport de l’àrea metropolitana.

Aquesta nova institució supramunicipal assumirà les competències de transport, medi ambient i urbanisme, que ara mateix es gestionen a través de la Mancomunitat de Municipis, l’Entitat de Medi Ambient i l’Entitat de Transport de l’àrea Metropolitana. A més, també assumirà el tractament de l’aigua, tant la seva distribució com ara la gestió de la depuradora i dessalinitzadora. També es durà a terme polítiques de protecció de medi ambient i lluita contra el canvi climàtic i es confeccionarà una Agenda 21 de l’àrea metropolitana. D’altra banda, s’impulsaran les infraestructures d’interès metropolità i es farà un pla de gestió de la mobilitat dins del 36 municipis que conformen aquest ens i es treballarà pel desenvolupament econòmic i social que afavoreixin la modernització i innovació dels municipis i les empreses locals.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona està presidida per l'alcade de Barcelona, Xavier Trias i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, n'és un dels vicepresidents.

Declaracions de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, a l'acte de constitució de l'Area Metropolitana de Barcelona.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 20 setembre, 2021 - 14:45

Desenes de milers de persones es concentren contra l’ampliació de l’aeroport, entre elles una àmplia representació del Prat

L’alcalde Lluís Mijoler es va sumar al grup de manifestants del Prat perquè...

dimecres, 8 setembre, 2021 - 18:30

El Prat impulsa un pla d’accessibilitat municipal per combatre les barreres arquitectòniques

El ple municipal també ha aprovat una moció de suport a les nenes i dones...