Esteu aquí

L’alcalde del Prat reclama a la Generalitat una millora de l’atenció sanitària a la ciutat

Lluís Mijoler ho ha reclamat després de reunir-se amb les directores dels tres CAP del municipi amb el regidor de Salut, Gabriel Soriano

dijous, 23 desembre, 2021 - 14:15

 

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, dijous 23 de desembre, amb responsables dels diferents Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat per abordar quines són les seves necessitats i mancances en l’actual context de la pandèmia, juntament amb el regidor de Salut de l’Ajuntament, Gabriel Soriano. Després de la trobada, l’alcalde Mijoler ha reclamat a la Generalitat la millora de l’atenció primària a la ciutat, pel que fa a l’increment del personal sanitari i dels recursos disponibles. 

La trobada ha tingut lloc al CAP de Disset de setembre i hi han assistit les directores dels tres Centres d’Atenció Primària de la ciutat: Toñi Leira, del Disset de Setembre; Encarni Díaz, del Ramona Via; i Núria Tusset, del Pujol i Capsada. Així mateix, la reunió ha comptat amb la presència de Sonia Carmona, adjunta a la direcció del Servei d'Atenció Primària de la Zona Delta.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha compartit amb les responsables dels CAP les inquietuds dels veïns i veïnes de la ciutat sobre l’atenció sanitària en l’actual context de pandèmia i ha analitzat amb elles les necessitats de l’atenció primària pel que fa a la disponibilitat de professionals i recursos tècnics. “La situació actual és de col·lapse i la resposta que s’ha de donar a la ciutadania no pot ser que manquen professionals sinó que s’han de buscar i això no ho han de resoldre des dels CAP, sinó que correspon a la Generalitat”, com a autoritat competent – ha exposat l’alcalde. També ha afegit que la situació actual “és producte de les retallades dels diferents governs de la Generalitat i que ha donat el resultat que ha donat en una situació de pandèmia” i ha exigit que es compleixin els compromisos d’increment de professionals i mitjans tècnics que es van fer a l’inici de la pandèmia i que no s’han vist satisfets fins ara.

Des de l’Ajuntament, també s’ha volgut posar en valor que, un any i mig després de l’inici de la pandèmia, la gran majoria de la població ja està vacunada, cosa que contribueix a pal·liar l’impacte de la covid sobre la salut de les persones. Tot i això, es remarca la necessitat de seguir les mesures preventives i de seguretat i les restriccions que posin en marxa les autoritats competents per tal de descongestionar i evitar el col·lapse de l’atenció primària i del conjunt dels serveis sanitaris.

Avui mateix, abans de reunir-se amb les responsables de l'atenció primària a la ciutat, l'alcalde i el regidor de Salut del Prat també s'han reunit amb el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la ciutat, Juan Carlos Serret.

A més, l’Ajuntament ha demanat una reunió a la gerència del CatSalut de la regió sanitària Metropolitana Sud, a la qual correspon el Prat, per tal d’abordar les necessitats que planteja l’actual situació de la pandèmia.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...