Esteu aquí

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, vicepresident del Consell de Governs Locals de Catalunya

Mijoler celebra que l’organisme reprengui la seva activitat, després de quatre anys inactiu: “els municipis han estat una peça clau en la construcció de la Catalunya moderna i des dels pobles i ciutats seguim impulsant un país més just i més verd. Des del Prat, assumim la vicepresidència del Consell de Governs Locals, una eina per aconseguir-ho”

consell governs locals

dimecres, 2 febrer, 2022 - 12:15

 

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha estat escollit vicepresident del Consell de Governs Locals de Catalunya. Aquest organisme vol representar el món local, per traslladar la realitat i necessitats del territori a les institucions catalanes, com la Generalitat i el Parlament, així com fer aportacions i incidir sobre aquelles polítiques i normatives amb incidència sobre els municipis.

El Consell de Governs Locals de Catalunya, que es va crear l’any 2011 però l’any 2015 va deixar de funcionar, es reactiva ara amb aquests objectius. Ahir dimarts, 1 de febrer, es va celebrar un acte al Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona per formalitzar la reactivació del Consell de Governs Locals de Catalunya, en què es va elegir presidenta de l’organisme l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Després de ser escollit vicepresident del Consell de Governs Locals, Lluís Mijoler, va assegurar: “els municipis han estat una peça clau en la construcció de la Catalunya moderna i des dels pobles i ciutats seguim impulsant un país més just i més verd. Des del Prat, assumim la vicepresidència del Consell de Governs Locals, una eina per aconseguir-ho”.

L’acte va comptar amb la presència de consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i de més d’un centenar de representants del món municipalista, entre ells l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.  Des de la Generalitat, s’aposta per la reactivació d’aquest organisme per tal de poder incorporar en major mesura la veu del territori en els processos de presa de decisió sobre les transformacions i polítiques necessàries per al país, com ara el desplegament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per al 2030 a Catalunya.  

Després de la reactivació d’aquest organisme, caldrà desplegar-ne el reglament de funcionament i valorar si cal actualitzar i modificar la llei del Consell de Governs Locals actual, que data de 2010. Segons aquesta llei, una de les finalitats del consell és participar en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i en la tramitació de plans normes reglamentàries i avantprojectes de llei que afecten de manera específica les administracions locals.

El Consell dels Governs Locals és un òrgan estatutari. Concretamet, l’article 85 de l’Estatut de Catalunya estableix:

“El Consell de Governs Locals és l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. El Consell ha d’ésser escoltat en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica les administracions locals i en la tramitació de plans i normes reglamentàries de caràcter idèntic. Una llei del Parlament regula la composició, l’organització i les funcions del Consell de Governs Locals”.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...