Esteu aquí

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, nomenat vicepresident institucional de l'Àrea Metropolitana

La tinenta d'alcalde d'Alcaldia, Economia, Habitatge, Governança i Qualitat Democràtica, Alba Bou, n'és consellera

Lluís Mijoler i Ada Colau, durant el ple de constitució de l'AMB.

dimecres, 31 juliol, 2019 - 15:15

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat avui en sessió plenària el cartipàs per als propers 4 anys. L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha estat nomenat vicepresident institucional de l'entitat supramunicipal.

D'altra banda, durant el ple de constitució de l'AMB, celebrat la setmana passada, la tinenta d'alcalde de les àrees d'Alcaldia, Economia, Habitatge, Governança i Qualitat Democràtica de l'Ajuntament del Prat, Alba Bou, va ser nomenada consellera. 

Diferents àrees de govern

La presidència de l'AMB ha tornat a recaure en l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En el ple d'avui també s'ha definit qui assumirà les vicepresidències de les diferents àrees competencials. La vicepresidència executiva anirà a càrrec de l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, que també serà el responsable de l'àrea d'Administració i Territori. El vicepresident de l'àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat serà Antoni Poveda. L'àrea d’Ecologia tindrà com a vicepresident Eloi Badia. Montserrat Ballarín serà la vicepresidenta de l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic. Jordi Martí serà el vicepresident de l'àrea de Planificació Estratègica. L'àrea d'Internacional i de Cooperació tindrà en el càrrec Ernest Maragall. Finalment, el vicepresident de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques serà Jordi Sánchez. La resta de vicepresidències, sense àrea de gestió específica assignada, recauran en Raquel Sánchez, Lluís Mijoler, Joan Borràs i Isidre Sierra.

Les quatre formacions polítiques que han fet l'acord es reparteixen les diferents àrees de govern. Així, els   Comuns portaran Ecologia i Planificació Estratègica; el PSC, Mobilitat i Desenvolupament econòmic i social; i ERC s'encarregarà d'Urbanisme i Internacional. Junts per Catalunya tindrà una vicepresidència però no gestionarà cap àrea. 

El ple també ha aprovat les dietes per assistència als òrgans de govern de l’AMB. Els representants polítics no tenen assignat un sou.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 febrer, 2020 - 13:15

Nova funcionalitat de l'app de seguretat, per a dones en risc de patir violència masclista

El botó d'assetjament s'activa a proposta de la Policia Local i previ...

dilluns, 17 febrer, 2020 - 08:15

Els tràmits amb l’Ajuntament, per via electrònica

Les entitats, persones jurídiques, professionals col·legiats o autònoms,...

divendres, 7 febrer, 2020 - 13:00

Segona sessió de Parla amb l'Alcalde, a la Palmira i zones del voltant

Lluís Mijoler es reuneix i visita el veïnat per tractar de diferents temes d...