Esteu aquí

L’alcalde del Prat es reuneix amb el president d’AENA per intercanviar impressions sobre el futur de l’aeroport i la seva convivència amb l’entorn

Lluís Mijoler ha reiterat la importància de limitar el creixement físic de la infraestructura i convertir Girona en la seva quarta pista.

divendres, 29 novembre, 2019 - 16:15

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, divendres 29 de novembre, amb el president d’AENA, Maurici Lucena, a l’Ajuntament de la ciutat. Durant la reunió, han intercanviat impressions sobre el futur de l’aeroport del Prat i com garantir la seva convivència amb l’entorn.

AENA està definint les grans línies d'actuació de l'aeroport per als propers anys. En aquest context, l’Ajuntament del Prat ha estat la primera administració local amb la qual s’han reunit els responsables de l’organisme per fer un primer intercanvi d’impressions.

Lluís Mijoler ha traslladat durant la trobada d’avui el posicionament ja conegut del govern municipal respecte del futur de l’aeroport. “La quarta pista està absolutament descartada, la quarta pista de l’aeroport del Prat ha de  ser Girona”, ha assegurat l’alcalde pratenc després de la reunió. En aquest sentit, el batlle ha considerat clau vertrebrar un sistema aeroportuari de país eficient, connectant el Prat amb l’aeroport de Vilobí (Girona).

Mijoler ha explicat que això és clau per garantir que la infraestructura segueixi contribuint de manera sostenible al desenvolupament econòmic i social del territori en una època d’emergència climàtica. En aquet sentit, l’alcalde també ha insistit en adaptar l’operativa de vols per minimitzar el seu impacte acústic i ambiental.

En clau local, durant la reunió s’ha reiterat el compromís de procedir a la desafectació del barri de Les Palmeres, tal com ja va aprovar el ple municipal del Prat a principis d’any.

Per preparar la trobada, que el president d’AENA va proposar a l’alcalde del Prat el passat mes de setembre, Lluís Mijoler s’ha reunit prèviament amb les associacions dels cinc barris pratencs més propers a l’aeroport.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 13 octubre, 2020 - 14:00

La Policia Local estrena 7 motos elèctriques

El cos policial també incorpora 6 bicicletes amb assistència elèctrica

diumenge, 11 octubre, 2020 - 11:45

L'Ajuntament del Prat convoca 12 places d'agent de la Policia Local

Les persones finalment seleccionades s'incorporaran a la plantilla, en...
Ple del 7 d'octubre de 2020

dimecres, 7 octubre, 2020 - 19:30

El ple adapta el Pla d'Actuació Municipal 2020-2023 a la situació de crisi i dona un nou impuls a la pacificació de carrers

El ple també aprova inicialment la proposta d’ordenances fiscals, que...