Esteu aquí

L’alcalde del Prat demana a la Generalitat que formalitzi el seu compromís amb la residència de gent gran a la ciutat

Lluís Mijoler s’ha reunit aquesta tarda amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez

dijous, 5 març, 2020 - 14:45

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s’ha reunit avui, dijous 5 de març, a la tarda amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, a la seu del consistori. Durant la trobada, en la qual també ha participat el primer tinent d'alcaldia Juan Pedro Pérez, l’alcalde Mijoler ha reclamat al delegat del Govern que la Generalitat formalitzi el seu compromís amb la residència de gent gran a la ciutat, així com l’ampliació dels efectius dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, entre d’altres demandes, com la intervenció i millora de l’equipament del CAP 17 de setembre.

Pel que fa la residència de gent gran, cal recordar que, tot i tractar-se d’una competència autonòmica, l’Ajuntament ha posat a disposició el solar per construir-la i ha mostrat la seva voluntat d’avançar la seva construcció. L’Ajuntament demana al govern català que formalitzi el seu compromís amb la residència (de 140 places), amb l’actualització del protocol de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament, per garantir el dret a l’atenció de proximitat de la ciutadania pratenca en situació de dependència o vulnerabilitat. L’Ajuntament demana que la Generalitat concerti un mínim de 90 places públiques per part de la Generalitat i la totalitat de les 30 places del centre de dia que l’Ajuntament ha planificat al mateix edifici.

En matèria de seguretat ciutadana, l’alcalde ha refermat al delegat del Govern la necessitat d’intensificar la presència d’agents dels Mossos al Prat, tal i com ja va traslladar al cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Joan Portals, en la reunió que van mantenir l’octubre de l’any passat, i al conseller d’Interior, Miquel Buch, mitjançant la carta que li va enviar el 16 d’octubre del mateix any.

Mijoler també ha urgit la Generalitat a assumir les seves competències en matèria de regulació del trànsit a la terminal 2 de l’aeroport i desplegar-hi agents del Mossos amb aquesta finalitat. El desplegament dels Mossos en aquesta zona permetria alliberar efectius de la policia local que actualment presten el servei i que podrien destinar-se a reforçar les tasques de seguretat ciutadana a la ciutat.

 

L’alcalde demana més compromís dels diferents Departaments  de la Generalitat amb el barri de Sant Cosme i accelerar la cessió de l’Equipament Cívic Delta al municipi

D’altra banda, Mijoler ha trasllat a Juli Fernàndez d’altres demandes de l’Ajuntament a la Generalitat, entre elles una major implicació del govern català  al barri de Sant Cosme, a través dels Departaments d’Interior, Salut, Educació i Afers Socials per tal de que tornin a posar recursos específics per tal de mantenir la cohesió social i treballar de manera integral la complexitat del barri

També ha proposat accelerar la cessió a l’Ajuntament de l’Equipament Cívic Delta, situat en aquest mateix barri i que és titularitat de la Generalitat, per poder-lo convertir en un centre d’atenció comunitària integral a la ciutadania. Això permetria convertir aquest equipament en un veritable centre cívic que, a més, fos la seu del Pla d’Actuació de Sant Cosme -que vertebra les polítiques municipals per promoure la cohesió social i la qualitat de vida al barri- i dels Equips Bàsics d’Atenció Social al barri. Fins ara amb l’acord pressupostari, la Direcció de Patrimoni, s’ha compromès a cedir l’equipament a l’Ajuntament per 50 anys, però cal seguir avançant en la concreció d’aquests compromisos.

 

Rebuig a l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport

Un dia després que el ple municipal aprovés de forma unànime una declaració institucional contra l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport per part de tots els grups polítics, Mijoler també ha demanat al representant del govern català el seu ferm rebuig a aquesta proposta d’Aena i el seu compromís per vertebrar un model aeroportuari de país.

També al ple d’ahir es va aprovar una moció de suport al Comitè d’Empresa de Nissan per mantenir els llocs de treball de les planes de la companyia a Catalunya (entre elles la de Zona Franca i el Prat).  En aquest sentit, l’alcalde ha demanat a la Generalitat que treballi per garantir el futur de l’activitat i els llocs de treball de l’empresa amb Catalunya.

 

Major compromís de la Generalitat per reparar els desperfectes del Glòria i prevenir futurs danys al delta i als espais protegits

Així mateix, ha exposat al delegat del govern de la Generalitat a Barcelona l’impacte del temporal Glòria al municipi i la necessitat tant de reparar els desperfectes com d’emprendre mesures preventives i d’adaptació al canvi climàtic per protegir el sistema deltaic i els espais protegits.

Altres demandes que l’alcalde ha traslladat al representant del govern català estan relacionades amb la remodelació del Cap Disset de Setembre i la col·laboració i suport econòmic de la Generalitat amb la Fundació Espigoladors i amb la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), situades al Prat de Llobregat.

Compartir

Noticies relacionades