Esteu aquí

L’Ajuntament vol frenar l’abandonament de l’esport en l’adolescència, especialment entre les noies

El programa Club Esport Jove vol promoure l’esport durant l’adolescència, així com l’accés en igualtat d’oportunitats a la pràctica esportiva, mitjançant tarifes socials

dilluns, 11 febrer, 2019 - 11:15

Les polítiques municipals, juntament amb l’esforç de les entitats esportives de la ciutat, han aconseguit situar els índexs de pràctica esportiva juvenil del Prat per sobre de la mitjana catalana, especialment a primària. Ara, un dels principals reptes és frenar la caiguda de la pràctica esportiva en l’adolescència, especialment entre les noies, una tendència generalitzada arreu del país.

Al Prat, els índexs de pràctica esportiva entre els joves en edat escolar són del 86,3% a primària i del 69% a secundària (la mitjana catalana és del 74,2% i del 67,7% respectivament). En el cas de les noies, les taxes d’abandonament esportiu en l’adolescència són superiors. Entre primària i secundària, disminueix un 9,5% la proporció de noies que fan esport, enfront de la reducció del 3,4% dels nois.

Un dels principals programes per promoure la pràctica esportiva entre els joves i garantir la igualtat d’oportunitats per accedir-hi és Club Esport Jove, que va néixer l’any 2014. El programa facilita tarifes socials perquè, a partir de 20 euros a l’any, els joves del Prat d’entre 12 i 18 anys puguin practicar exercici físic de forma regular. També s’ofereixen opcionalment tallers de diverses disciplines esportives i excursions puntuals, amb quotes addicionals a preu assequible.
 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 febrer, 2019 - 09:30

Afectacions al trànsit i al transport públic de la Maratest de diumenge al matí

Diumenge 17 de febrer se celebrarà la Maratest, una prova esportiva que consistirà en dues curses...

dilluns, 11 febrer, 2019 - 09:45

Grans resultats del Gym Alex del Prat a l'Open d'Espanya d'Arts Marcials

Els esportistes pratencs aconsegueixen 7 ors, 2 plates i 1 bronze

dijous, 31 gener, 2019 - 09:15

Afectacions al trànsit i als autobusos del duatló de diumenge

Aquest proper diumenge 3 de febrer es disputarà el XII Duatló Ciutat del Prat al parc Nou i voltants (ronda del Sud, carretera Vella de l'A...