Esteu aquí

L’Ajuntament vol frenar l’abandonament de l’esport en l’adolescència, especialment entre les noies

El programa Club Esport Jove vol promoure l’esport durant l’adolescència, així com l’accés en igualtat d’oportunitats a la pràctica esportiva, mitjançant tarifes socials

dilluns, 11 febrer, 2019 - 11:15

Les polítiques municipals, juntament amb l’esforç de les entitats esportives de la ciutat, han aconseguit situar els índexs de pràctica esportiva juvenil del Prat per sobre de la mitjana catalana, especialment a primària. Ara, un dels principals reptes és frenar la caiguda de la pràctica esportiva en l’adolescència, especialment entre les noies, una tendència generalitzada arreu del país.

Al Prat, els índexs de pràctica esportiva entre els joves en edat escolar són del 86,3% a primària i del 69% a secundària (la mitjana catalana és del 74,2% i del 67,7% respectivament). En el cas de les noies, les taxes d’abandonament esportiu en l’adolescència són superiors. Entre primària i secundària, disminueix un 9,5% la proporció de noies que fan esport, enfront de la reducció del 3,4% dels nois.

Un dels principals programes per promoure la pràctica esportiva entre els joves i garantir la igualtat d’oportunitats per accedir-hi és Club Esport Jove, que va néixer l’any 2014. El programa facilita tarifes socials perquè, a partir de 20 euros a l’any, els joves del Prat d’entre 12 i 18 anys puguin practicar exercici físic de forma regular. També s’ofereixen opcionalment tallers de diverses disciplines esportives i excursions puntuals, amb quotes addicionals a preu assequible.
 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 29 novembre, 2019 - 15:00

Afectacions al trànsit i als autobusos de les curses de diumenge

Aquest diumenge, 1 de desembre, es disputaran a la nostra ciutat dues curses, una de 21 km i una de 5 km, el recorregut de la qual s...

dilluns, 11 novembre, 2019 - 12:00

L'ultraatleta pratenc Ángel Medina participa a l'Everest Trail Race

170 km amb etapes d'entre 25 i 32 km amb un desnivell acumulat de 26.000...

dilluns, 4 novembre, 2019 - 12:15

El Prat, ciutat dels escacs: primera edició del Llobregat Open Chess

En paral·lel al torneig internacional d'escacs, se celebraran activitats...