Esteu aquí

L'Ajuntament retira més de 60 nius de cotorreta de pit gris

TEMES: Urbà

Aquests ocells exòtics perjudiquen els conreus, molesten amb la seva cridòria i els seus nius pesen molt i perillen de caure

dimecres, 13 maig, 2015 - 10:45

Durant aquesta setmana, l'Ajuntament del Prat està procedint a retirar nius de cotorreta de pit gris, o cotorra argentina, de diversos indrets tant del nucli urbà com de l'exterior. En total es retiraran més de 60 de nius, en una operació que ja és el quart any que es realitza i que es continuarà fent en anys vinents.

La retirada de nius, que es fa abans de la posta d'ous, pretén frenar la multiplicació excessiva de les cotorretes de pit gris, detenint el seu cicle reproductiu sense afectar els individus adults.

Aquesta au és una espècie invasora que causa danys als conreus i provoca moltes molèsties al veïnat, degut a la seva cridòria constant. A més, el volum dels seus nius colonials acaba sent perillós perquè pesen molt i poden caure a terra. Des del punt de vista ecològic, les cotorretes de pit gris desplacen altres espècies autòctones, que veuen limitats els seus recursos, i fan disminuir la biodiversitat sense aportar cap valor ecològic al nostre hàbitat.
 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong