Esteu aquí

L'Ajuntament promou la inserció laboral a la indústria amb perspectiva de gènere

Amb una forta presència d'indústries al seu entorn territorial, al Prat es promou la inserció laboral en aquest sector

La Cornelia és una de les participants del curs de manteniment industrial.

divendres, 17 gener, 2020 - 12:45

L’Ajuntament del Prat del Llobregat està realitzant per primera vegada un curs d’Iniciació al manteniment industrial.  Aquesta setmana, les dones i homes participants han començat les pràctiques en indústries del sector de la logística, la climatització o l’alimentació, després d’haver superat la part teòrica el darrer trimestre de 2019.

El curs s’emmarca en el Programa d’Ocupació a la Indústria Local (OIL) de la Diputació de Barcelona, que pretén fomentar la competitivitat de la indústria local i alhora generar ocupació de qualitat, en el marc de les estratègies territorials de desenvolupament econòmic.

La forta presència d’indústries al seu entorn territorial ha portat a fomentar la inserció laboral en aquest sector, tant entre persones que es troben a l’atur com entre aquelles que busquen millorar la seva ocupació. Com en d’altres sectors històricament masculinitzats, l’Ajuntament tracta de fomentar la perspectiva de gènere en les formacions de l’àmbit industrial per promoure-hi la presència de dones.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament del Prat del Llobregat ha iniciat per primera vegada un curs d’Iniciació al manteniment de 240 hores de durada, entre la teoria i les pràctiques en empresa. El curs s’emmarca en el Programa d’Ocupació a la Indústria Local (OIL) de la Diputació de Barcelona, que pretén fomentar la competitivitat de la indústria local i alhora generar ocupació de qualitat, en el marc de les estratègies territorials de desenvolupament econòmic.

L’alumnat del curs, format per un grup de 15 persones, de les quals un 20% són dones, adquireix coneixements bàsics de diferents vessants del manteniment industrial (mecanització, instal·lacions d’aigua, calefacció, ventilació, refrigeració i electricitat.) i així millora les seves competències professionals i, per tant,  la seva ocupabilitat .

La formació teòrica, impartida als tallers de l’Institut Illa dels Banyols, fruit d’un acord de col·laboració amb l’institut, es va realitzar durant el darrer trimestre de 2019. Les pràctiques en empresa, d’un mes de durada, han començat aquest dilluns, 13 de gener, en empreses indústrials ubicades al Prat de sectors diversos: logística, climatització, alimentació, etc.

L’objectiu final és que l’alumnat pugui trobar feina com a auxiliar de muntatge i manteniment d’equips de calefacció, climatització o elèctrics, o d’instal·lació de xarxes de distribució d’aigua.

Al llarg de tot el procés de formació i recerca de feina, l’alumnat compta amb l’acompanyament individualitzat d’una tècnica d’ocupació del Centre de Promoció Econòmica.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...