Esteu aquí

L'Ajuntament promou la inserció laboral a la indústria amb perspectiva de gènere

Amb una forta presència d'indústries al seu entorn territorial, al Prat es promou la inserció laboral en aquest sector

La Cornelia és una de les participants del curs de manteniment industrial.

divendres, 17 gener, 2020 - 12:45

L’Ajuntament del Prat del Llobregat està realitzant per primera vegada un curs d’Iniciació al manteniment industrial.  Aquesta setmana, les dones i homes participants han començat les pràctiques en indústries del sector de la logística, la climatització o l’alimentació, després d’haver superat la part teòrica el darrer trimestre de 2019.

El curs s’emmarca en el Programa d’Ocupació a la Indústria Local (OIL) de la Diputació de Barcelona, que pretén fomentar la competitivitat de la indústria local i alhora generar ocupació de qualitat, en el marc de les estratègies territorials de desenvolupament econòmic.

La forta presència d’indústries al seu entorn territorial ha portat a fomentar la inserció laboral en aquest sector, tant entre persones que es troben a l’atur com entre aquelles que busquen millorar la seva ocupació. Com en d’altres sectors històricament masculinitzats, l’Ajuntament tracta de fomentar la perspectiva de gènere en les formacions de l’àmbit industrial per promoure-hi la presència de dones.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament del Prat del Llobregat ha iniciat per primera vegada un curs d’Iniciació al manteniment de 240 hores de durada, entre la teoria i les pràctiques en empresa. El curs s’emmarca en el Programa d’Ocupació a la Indústria Local (OIL) de la Diputació de Barcelona, que pretén fomentar la competitivitat de la indústria local i alhora generar ocupació de qualitat, en el marc de les estratègies territorials de desenvolupament econòmic.

L’alumnat del curs, format per un grup de 15 persones, de les quals un 20% són dones, adquireix coneixements bàsics de diferents vessants del manteniment industrial (mecanització, instal·lacions d’aigua, calefacció, ventilació, refrigeració i electricitat.) i així millora les seves competències professionals i, per tant,  la seva ocupabilitat .

La formació teòrica, impartida als tallers de l’Institut Illa dels Banyols, fruit d’un acord de col·laboració amb l’institut, es va realitzar durant el darrer trimestre de 2019. Les pràctiques en empresa, d’un mes de durada, han començat aquest dilluns, 13 de gener, en empreses indústrials ubicades al Prat de sectors diversos: logística, climatització, alimentació, etc.

L’objectiu final és que l’alumnat pugui trobar feina com a auxiliar de muntatge i manteniment d’equips de calefacció, climatització o elèctrics, o d’instal·lació de xarxes de distribució d’aigua.

Al llarg de tot el procés de formació i recerca de feina, l’alumnat compta amb l’acompanyament individualitzat d’una tècnica d’ocupació del Centre de Promoció Econòmica.

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...

dimarts, 21 juny, 2022 - 09:30

Benestar animal durant les festes i revetlles

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el...