Esteu aquí

L’Ajuntament presenta el Pla de Salut Local 2018 - 2023

El Pla vol promoure la salut física i mental, el benestar i la resiliència al llarg de tota la vida

Juan Pedro Pérez, Lluís Tejedor i Joan Puigdollers, durant la presentació pública del Pla.

dimecres, 28 novembre, 2018 - 09:15

El Pla de Salut Local del Prat 2018 - 2023 es va presentar públicament ahir al Cèntric Espai Cultural. Aquest Pla pretén oferir els instruments perquè tota la ciutadania pugui mantenir i millorar la seva salut, buscant alhora el compromís col·lectiu per construir un entorn social i mediambiental saludable, des d’una voluntat transformadora. El Pla posa l’accent en els determinants socials de la salut, és a dir, en factors com l’educació, les desigualtats, l'habitatge... que incideixen sobre el benestar de les persones.

Procés participatiu

El Pla ha estat elaborat mitjançant un procés participatiu en què han col·laborat els principals agents de salut presents al territori, tots els departaments municipals implicats, professionals de diferents àmbits i representants d’entitats. A partir d’aquest procés participatiu s’han definit els 4 eixos d’actuació estratègics del pla: Benestar emocional i salut mental; Hàbits i estils de vida saludables; Educació per a la salut i reducció de les desigualtats; i Protecció dels riscos per a la salut. De forma transversal, també es treballarà per a la millora dels recursos i servei de salut. En total, el desplegament d’aquestes eixos d’actuació comportarà més d’un centenar de programes i activitats a la ciutat.

5 grans projectes transversals

Prenent com a base aquests eixos s’han definit també 5 grans projectes tractors, de caire transversal, que permetran articular les diferents actuacions. Es tracta de l’Estratègia local de salut mental comunitària; l’Impuls a la prescripció social; l’Aula de salut; els Programes d’alt impacte; i l’Observatori per a la qualitat dels serveis sanitaris.

Durant la presentació, per part de l’Ajuntament del Prat hi va intervenir l’acalde, Lluís Tejedor; el tinent d'alcalde d'Esports i Salut Pública, Juan Pedro Pérez, i el Gerent de l’Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona de CatSalut, Joan Puigdollers. L’acte també va comptar amb la participació de Jaume Funes, psicòleg i escriptor, que va oferir la ponència ‘L’adolescència i les altres etapes de transició vitals, una oportunitat per a la salut’.

Una visió àmplia i transversal de la salut

Els principis inspiradors del Pla de Salut Local sorgeixen de les estratègies proposades per l'OMS (Oganització Mundial de la Salut), que observa la salut pública amb una visió àmplia i transversal. Seguint aquestes premisses, el Pla proposa la inclusió de la salut en totes les polítiques; la priorització de la promoció de la salut i el repte d'actuar sobre els determinants socials de la salut, amb actuacions sobre l’educació, les desigualtats, l'habitatge, la degradació ambiental, el canvi climàtic...

Noticies relacionades

Accessibilitat contenidors

dilluns, 12 abril, 2021 - 13:00

Més de 80 actuacions per millorar l’accessibilitat de contenidors i parades d’autobús

Principalment, es taparan escocells als arbres de la via pública que...

dilluns, 12 abril, 2021 - 10:45

Només dos grups bombolla escolars confinats al Prat

A partir de la informació que la Generalitat posa a disposició a través de l’eina informàtica Traçacovid sobre els casos covid-19 als centres educatius d...

dilluns, 12 abril, 2021 - 09:45

Comença la fase de votacions dels pressupostos participatius

Del 12 d'abril al 2 de maig