Esteu aquí

L'Ajuntament, preocupat pels incidents a Plastiverd, insta la Generalitat a investigar causes i revisar instal·lacions

Les característiques de l'incendi d'ahir no van implicar una necessitat de confinament de la població, per la qual cosa no van sonar les sirenes d'alerta

Plastiverd

dimecres, 23 novembre, 2016 - 12:30

L'incendi en la planta de generació d'energia de la fàbrica Plastiverd (antiga Terlenka-La Seda) va provocar ahir a la tarda una gran columna de fum negre que va causar molta preocupació entre la població. Aquest va ser el tercer incident en un mes a la mateixa fàbrica, ja que el 26 d'octubre i el 3 de novembre es van produir dues fuites d'oli tèrmic, amb només una setmana de diferència, que van provocar una forta olor als barris propers i la conseqüent alarma entre la població.

L'Ajuntament del Prat comparteix la preocupació de la ciutadania per aquesta successió d'incidents a la mateixa fàbrica en tan poc temps de diferència, per la qual cosa ha instat la Generalitat, com a administració competent, a investigar a fons les causes d'aquests incidents i a revisar l'estat de les instal·lacions de l'empresa Plastiverd. En tots tres casos (dues fuites i un incendi) l'Ajuntament ha obert expedients informatius que ha traslladat a la Generalitat. 

L'Ajuntament mantindrà al llarg del dia d'avui contactes amb representants de Plastiverd i de la Generalitat per valorar la situació. 

Molèsties pel fum

Protecció Civil de la Generalitat va recomanar ahir a la població que no s'acostés a la zona de l'incendi i, en cas de notar molèsties pel fum, entrés en un espai interior i tanqués portes i finestres. El fum no presentava un risc de toxicitat i, per tant, si no s'inhalava directament i de manera prolongada no representava cap risc greu per a la salut. Les condicions meteorològiques van facilitar que el fum no afectés de forma directe els ciutadans, allunyant-se de les zones habitades.

Els serveis d'emergència van recomanar el confinament dels treballadors de les empreses més properes a la zona de l'incendi, l'allunyament de les persones de la zona i tancar portes i finestres en cas de notar molèsties pel fum.

Absència del so de sirenes

L'Ajuntament del Prat va rebre consultes de la població sobre l'absència del so de sirenes d'alerta de risc químic amb motiu de l'incendi d'ahir. L'activació de les sirenes s'efectua des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d'Interior de la Generalitat quan cal advertir la població perquè es confini –és a dir, resti en espais interiors amb portes i finestres tancades- a causa d'un accident o fuita que provoqui un núvol químic perillós per a la salut. Les característiques de l'incendi d'ahir no van implicar una necessitat de confinament de la població, per la qual cosa no van sonar les sirenes.

Entrevista a El Prat Ràdio

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista d'aquest matí a l'emissora municipal El Prat Ràdio (91.6 FM) a la tinent d'alcalde Alba Bou i a un tècnic de protecció civil de l'Ajuntament.

Compartir

Noticies relacionades

Ple novembre 2023

dijous, 30 novembre, 2023 - 21:00

La gestió pública de l’aigua permet al Prat mantenir la pujada de la tarifa a gairebé la meitat que la dels municipis amb gestió privada

El Ple de novembre aprova una actualització de preus per sota de l’IPC...

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:45

El Ple d'octubre aprova inicialment les ordenances fiscals

La modificació manté el model dels darrers anys i blinda la qualitat dels...
Ple municipal octubre

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:30

El Prat exigeix una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina i condemna els atacs contra la població civil

El Ple municipal ha aprovat una moció que reclama el compliment de la...