Esteu aquí

L'Ajuntament minimitza l'exclusió de la costa pratenca de la Xarxa Natura 2000

El tinent d'alcalde Sergi Alegre considera que "no és cap pas enrere".

dijous, 20 abril, 2006 - 12:25

La decisió de la Generalitat de no incloure a la Xarxa Natura 2000 la franja marina situada entre la desembocadura del Llobregat i la reserva del Remolar "no és cap pas enrere", segons ha declarat a El Prat Ràdio (91.6 FM) el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat, Sergi Alegre.

La Xarxa Natura 2000 és, segons Alegre, "un sistema de protecció molt lleuger que, a més, no s'acompanya de cap proposta de gestió". Segons Alegre, "el que és realment important és que el litoral terrestre del Prat gaudeix de la màxima protecció ambiental a Europa, doncs hi ha una ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus) a la platja, i el futur Parc Litoral està protegit per la Declaració d'Impacte Ambiental de l'ampliació de l'aeroport"

En aquest sentit, Alegre ha recordat que la Generalitat aprovarà aviat de manera definitiva el pla urbanístic de protecció del litoral terrestre pratenc.

Quarta pista de l'aeroport
Davant les especulacions que la no protecció de la zona marítima pratenca pugui facilitar el camí a una futura quarta pista de l'aeroport sobre el mar, Alegre ha estat contundent: "no hi haurà quarta pista".

Alegre n'ha donat dues raons: "Primer, perquè la societat pratenca, amb l'Ajuntament al capdavant, no ho permetrà, ja que l'aportació territorial del Prat al bé general ja ha finalitzat. I segon, perquè la millor i única solució és que Catalunya es doti d'un sistema aeroportuari en xarxa, amb els aeroports del Prat, Reus i Girona, que és el sistema que funciona a Europa".

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...