Esteu aquí

L'Ajuntament i 5 entitats impulsen projectes d'economia social

Es contractaran 40 persones i altres 900 en sortiran directament beneficiades

dimecres, 15 juny, 2016 - 11:30

L'Ajuntament del Prat ha signat convenis amb cinc entitats de la ciutat en el marc del Pla de Dinamització de l'Economia Social i Cooperativa. Els convenis permetran impulsar projectes per inserir en el mercat laboral persones amb especial dificultats i donar suport a la posada en marxa i consolidació de projectes d'impacte social, comunitari i ocupacional.

El finançament dels projectes, amb una dotació total de 450.000  euros, forma part del Pla de mesures per l'ocupació i l'activitat econòmica 2016, que l'Ajuntament ve desenvolupant anualment des de l'any 2013.

Les 5 entitats signants dels convenis són: Centre de Promoció Social Francesc Palau, Fundació Cassià Just, Fundació Catalana de l'Esplai, Associació Gats i l'empresa d'inserció de Saó Prat.

El conjunt dels projectes té per objectiu la contractació directa de 40 persones i les seves accions (itineraris d'inserció tutoritzats, formació, sensibilització d'impacte social, suport a projectes d'emprenedoria social i comunitària....) beneficiaran de manera directa a prop de 900 persones.

Entitats i projectes
L'Associació Gats desenvoluparà i consolidarà el projecte Labesoc, laboratori-incubadora de l'economia social i solidària, amb l'acompanyament de 13 projectes d'impacte comunitari i econòmic a la ciutat, on la innovació social hi juga un paper important.

El Centre de Promoció Social Francesc Palau promou la posada en marxa d'un projecte amb dones amb especials dificultats per a inserir-se en el mercat laboral, treballant amb metodologies d'innovació social un itinerari d'inserció laboral i d'autoocupació en l'àmbit de la perruqueria i l'estètica.

La Fundació Catalana de l'Esplai desenvoluparà els projectes Connecta jove, les jugateques ambientals del Parc Nou, gestionarà els programes d'activitats d'educació en el lleure, programes formatius i d'acompanyament a la inserció amb joves amb risc d'exclusió i programa de reforç escolar en la comunitat d'aprenentatge del barri de Sant Cosme.

La Fundació Cassià Just, en l'entorn agrícola de la masia de Cal Tudela, desenvoluparà un projecte de conreu ecològic i masoveria social amb persones de fragilitat mental, tutoritzant la seva posterior inserció laboral.

El projecte que desenvoluparà l'empresa d'inserció Saó Prat permetrà treballar, amb metodologies de formació i treball innovadores, amb un grup de joves i dones amb especials dificultats, per tal que adquireixin habilitats ocupacionals en el sector de la construcció, el disseny gràfic i la restauració. Així mateix, perquè explorin les possibilitats d'autocupació, ocupació comunitària i emprenedoria col·lectiva. 

Tots aquests projectes comptaran amb el suport tècnic del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat, qui efectuarà l'avaluació del seu impacte social, econòmic i laboral en el municipi.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 agost, 2019 - 14:15

El Programa 30 Plus va facilitar la inserció laboral de 32 persones al Prat l’any 2018

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament gestiona per tercer any...

dijous, 25 juliol, 2019 - 13:30

L’Ajuntament roda un espot per promoure el comerç local

Dintre de les accions emmarcades en el Pla Estratègic de Comerç 2019 - 2025, l'Ajuntament del Prat ha rodat un espot per posar en valor el comerç local. ...