Esteu aquí

L’Ajuntament finalitza un estudi sobre la situació de la població llatinoamericana al Prat

dijous, 27 gener, 2022 - 13:00

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat.

L’objectiu d’aquesta diagnosi era tenir una visió integral i profunda de les migracions d’aquest col·lectiu i conèixer com s’està produint el seu assentament al Prat, per tal de millorar les polítiques municipals d’acollida i de reconeixement de la diversitat de la ciutadania pratenca.

La diagnosi s’ha dut a terme a través d’enquestes i entrevistes i la receptivitat per part de les persones entrevistades ha estat molt alta.

Dades de l’estudi

Segons les dades del padró, a l’any 2021 residien al Prat 4.310 persones nascudes a Amèrica llatina, tenint en compte les que ja tenen nacionalitat espanyola i les que conserven la nacionalitat del país de naixement. Per països, els de major presència a la ciutat són Colòmbia, Hondures, Xile, Argentina, Cuba i Veneçuela.

Entre els resultats destaca que un 90% de les persones participants a l’estudi se senten part de la ciutat del Prat i la gran majoria valoren positivament els serveis públics, la tranquil·litat i els espais naturals de la ciutat.

Les valoracions més negatives estan relacionades amb aspectes que també afecten a altres col·lectius de la ciutat, com són les dificultats d’habitatge i la precarietat laboral.

Per últim, les conclusions de l’estudi extreuen que la promoció l’associacionisme de la població llatinoamericana i la millora de la comunicació municipal amb aquest col·lectiu, són fonamentals per conèixer les seves necessitats i demandes a l’hora d’integrar-se plenament a la nostra ciutat.

Més informació

Per més informació o dubtes, es pot contactar a través del correu novaciutadania@elprat.cat, el telèfon 93 379 00 50 ext. 5600 o de dilluns a divedres de 9 a 20 h a les Cases d’en Puig (pl. agricultura, 2).

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...