Esteu aquí

L’Ajuntament finalitza un estudi sobre la situació de la població llatinoamericana al Prat

dijous, 27 gener, 2022 - 13:00

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat.

L’objectiu d’aquesta diagnosi era tenir una visió integral i profunda de les migracions d’aquest col·lectiu i conèixer com s’està produint el seu assentament al Prat, per tal de millorar les polítiques municipals d’acollida i de reconeixement de la diversitat de la ciutadania pratenca.

La diagnosi s’ha dut a terme a través d’enquestes i entrevistes i la receptivitat per part de les persones entrevistades ha estat molt alta.

Dades de l’estudi

Segons les dades del padró, a l’any 2021 residien al Prat 4.310 persones nascudes a Amèrica llatina, tenint en compte les que ja tenen nacionalitat espanyola i les que conserven la nacionalitat del país de naixement. Per països, els de major presència a la ciutat són Colòmbia, Hondures, Xile, Argentina, Cuba i Veneçuela.

Entre els resultats destaca que un 90% de les persones participants a l’estudi se senten part de la ciutat del Prat i la gran majoria valoren positivament els serveis públics, la tranquil·litat i els espais naturals de la ciutat.

Les valoracions més negatives estan relacionades amb aspectes que també afecten a altres col·lectius de la ciutat, com són les dificultats d’habitatge i la precarietat laboral.

Per últim, les conclusions de l’estudi extreuen que la promoció l’associacionisme de la població llatinoamericana i la millora de la comunicació municipal amb aquest col·lectiu, són fonamentals per conèixer les seves necessitats i demandes a l’hora d’integrar-se plenament a la nostra ciutat.

Més informació

Per més informació o dubtes, es pot contactar a través del correu novaciutadania@elprat.cat, el telèfon 93 379 00 50 ext. 5600 o de dilluns a divedres de 9 a 20 h a les Cases d’en Puig (pl. agricultura, 2).

Compartir

Noticies relacionades

ok_jpg_banners_cej-700x400.jpg

divendres, 29 setembre, 2023 - 11:30

Torna el Club Esport Jove!

Al mes d’octubre comença una nova temporada del Club Esport Jove

dijous, 28 setembre, 2023 - 13:30

Comencen les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental al Prat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Ment...

dijous, 28 setembre, 2023 - 08:30

En marxa les activitats del segon semestre de l’Aula de Salut

Com es habitual després de l’estiu a la nostra ciutat, l’Aula de Salut engega la seva proposta d’activitats per a la segona part de l’any. ...