Esteu aquí

L'Ajuntament fa servir una màquina que elimina els xiclets del terra

TEMES: Urbà

Treballa a alta pressió i a alta temperatura amb vapor d'aigua

dimecres, 15 abril, 2015 - 13:16

El departament municipal de Manteniment i serveis urbans ha incorporat una màquina especialitzada en l'eliminació dels xiclets enganxats al terra.

Aquesta màquina treballa a alta pressió i a alta temperatura amb vapor d'aigua, que desfà el xiclet amb l'ajuda de productes desincrustants biodegradables i un raspall, sense malmetre el paviment. El fet de treballar amb vapor d'aigua en minimitza el consum. El servei treballa principalment en places i avingudes amb paviment dur.

El cost de mitjà de neteja d'un xiclet és de 0,2 €. Depenent del xiclet, costa més eliminar-lo del terra que el preu de compra en els establiments, és a dir, costa més netejar-lo que consumir-lo.

Per això cal evitar que els xiclets acabin al terra i fer ús de les papereres. Un xiclet enganxat al terra pot trigar anys a desaparèixer per si sol. A més, acumula una gran quantitat de gèrmens. Es calcula que al Prat hi ha un milió de xiclets enganxats al terra.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 21 maig, 2019 - 10:15

Segona edició del Fòrum escolar ambiental

El passat 15 de maig es va celebrar la segona edició del Fòrum ambiental escolar dels centres adherits a la xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”. Dotze centres i un total d’u...

divendres, 17 maig, 2019 - 12:00

El tram central de Verge de Montserrat guanya espai per als vianants

Al llarg de divendres s’anirà obrint el passeig central i dissabte al matí ja...

dimecres, 15 maig, 2019 - 09:30

Diumenge al matí, afectacions al trànsit de la Cavalcada de Sant Isidre

Diumenge 19 de maig es farà la Cavalcada de Sant Isidre, amb la concentració d’uns 50 carros tirats per cavalls al carr...