Esteu aquí

L'Ajuntament exigeix que es faci un estudi per esbrinar la causa de les esquerdes en diversos habitatges

TEMES: Urbà

L'ens públic Adif no creu que les obres del túnel ferroviari en siguin la causa, però encarrega a l'empresa constructora un estudi per esbrinar-ho.

dilluns, 15 gener, 2007 - 14:30

L'Ajuntament del Prat ha exigit que es faci un estudi independent per esbrinar què ha causat les esquerdes aparegudes en habitatges del carrer del Ferrocarril i algun carrer proper, al Nucli Antic de la ciutat.

Una quinzena d'habitatges d'aquest barri del Prat, bàsicament al carrer del Ferrocarril, s'han vist afectats per l'aparició d'esquerdes a les seves parets. Tot i que fa mesos que van aparèixer les primeres, "fa unes quatre setmanes que n'han aparegut més i més gruixudes", segons declaren alguns veïns afectats. També n'han aparegut al paviment d'alguns carrers.

Tant els veïns de la zona com l'Ajuntament del Prat consideren que les obres de construcció d'un túnel ferroviari són la causa més probable d'aquests desperfectes, ja que fins ara mai hi havia hagut problemes d'aquest tipus en aquesta zona de la ciutat.

La presidenta de l'Associació de Veïns del Nucli Antic, Rosario Amador, ha demanat "que s'aturin les obres mentre no es faci un estudi rigorós que esbrini exactament què ha provocat aquestes esquerdes".

Els veïns i veïnes afectats estan preocupats ja que, un cop s'hagi construït el túnel que pot haver provocat els desperfectes, se n'ha de construir un altre paral·lel al primer i situat a només tres metres d'alguns edificis.

Pe la seva banda, Adif, organisme púbic gestor de les obres, nega que hi hagi una relació causa-efecte entre la construcció del túnel i l'aparició de les esquerdes. En aquest sentit, l'Ajuntament del Prat ha mostrat el seu malestar amb l'actitud que ha mantingut Adif en vers els veïns i el propi Ajuntament.

Segons explica Sergi Alegre, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Territori i Medi Ambient, "Adif ha tingut una actitud poc sensible a les demandes que fins ara li han fet els veïns i l'Ajuntament. Falta ben bé un any perquè acabin totes aquestes obres, i sabem que és una obra dura, però Adif hauria de fer-la de la manera més amable possible. L'Ajuntament no s'oposa a l'obra, però exigeix que es faci amb totes les garanties de seguretat i comodidat". Recordem que fa mesos que els veïns es queixen, també, del soroll que provoquen aquestes hores, especialment de nit.

No hi ha perill per la seguretat
L'Ajuntament ha assegurat que, arran de les inspeccions fetes aquest cap de setmana pels serveis tècnics municipals, per l'Adif i pels Bombers de la Generalitat, "no hi ha cap tipus de perill a la zona pel que fa a la seguretat dels immobles i, per tant, dels veïns", segons ha explicat Alegre.

El tinent d'alcalde ha afegit que "exigirem que es faci un estudi independent per determinar quin és l'origen de les esquerdes i, alhora, qui és el responsable dels desperfectes i, per tant, qui s'haurà de fer càrrec de les reparacions".

Adif encarrega un informe
En un comunicat de premsa, Adif assegura que ha instat a l'empresa encarregada de les obres, Corsan Corviam, a fer un informe exhaustiu per esbrinar l'origen de les esquerdes.

De tota manera, Adif insisteix en què hi ha diversos factors que "fan pensar que entre les obres i les incidències no hi ha necessàriament una causa-efecte". Els arguments que esgrimeix Adif són la distància que hi ha entre la zona on es fan els treballs i els habitatges; i el temps que ha passat entre la realització de les obres i la detecció dels problemes.

Adif ha anunciat que mantindrà reunions periòdiques en els propers dies amb el veïnat per donar a conèixer els resultats dels estudis que endegaran i les possibles qüestions que es puguin plantejar.

Escolteu les declaracions de Sergi Alegre
En els següents documents podeu escoltar, en format MP3, dos talls de les declaracions del tinent d'alcalde Sergi Alegre efectuades als micròfons d'El Prat Ràdio (91.6 FM):

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:45

Afectacions al trànsit dels actes del Carnaval 2020

El Carnaval del Prat 2020 se celebrarà del 20 al 26 de febrer, amb actes que provocaran alteracions en el trànsit de vehicles i en el servei de diverses línie...

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior