Esteu aquí

L’Ajuntament estrena un canal de Whatsapp per apropar la comunicació municipal a tots els públics

Amb la nova eina, el consistori busca reforçar el dret de la ciutadania a rebre informació veraç i rigorosa

llançament canal whatsapp

dimecres, 24 gener, 2024 - 11:30

L’Ajuntament del Prat ha obert un canal de Whatsapp per tal de facilitar a la ciutadania l’accés a continguts pràctics sobre els serveis i tràmits municipals, així com a les notícies més destacades de la ciutat. Aquesta nova eina se suma al gran ventall de canals de comunicació de què disposa el consistori amb la vocació d’arribar a nous públics.

Seguir el canal permetrà estar al dia, entre d’altres, de terminis per fer gestions o sol·licitar ajuts, de modificacions de trànsit, d’avisos de protecció civil, d’activitats de l’agenda de ciutat o de l’actualitat local essencial.

Aquestes informacions d’interès ciutadà ja es difonen actualment mitjançant canals municipals com el web, butlletins digitals, xarxes socials o el servei de missatgeria Telegram, però l’Ajuntament ha volgut reforçar la seva estratègia comunicativa incorporant-hi una plataforma més directa i més estesa entre la població. En aquest sentit, les dades de 2023 de l’Informe Digital de We Are Social apuntaven que el 89,7 per cent de les persones que utilitzen Internet a l’estat espanyol fan servir Whatsapp.

Aquest sistema de missatgeria instantani no disposava d’eines per crear canals fins al 2023, quan se’n va anunciar el llançament progressiu. El segon semestre de l’any passat es va posar en marxa aquesta opció que permet la difusió de missatges a grans audiències, de forma unidireccional i garantint la privacitat de les persones que els segueixen. És a dir, ni les persones que l’administren ni les que els fan servir tenen accés al perfil o les dades de contacte de la resta d’usuàries. En els darrers mesos nombroses entitats i administracions han obert el seu canal, als quals ara se suma l’Ajuntament del Prat.

Amb aquesta nova eina, l’administració municipal pretén seguir reforçant el dret fonamental de la ciutadania, recollit en l’article 20 de la Constitució, a rebre una informació veraç i rigorosa, en aquest cas, sobre el seu entorn més proper, la ciutat. La defensa d’aquest dret fonamental és especialment important en el context actual, en què l’emergència de les xarxes socials ha permès un major accés de la ciutadania a informació rellevant, però també ha facilitat la difusió de fake news i informacions sense contrastar.

Podeu seguir el canal fent clic en aquest enllaç o escanejant el QR següent:

 

QR canal municipal Whatsapp

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Sessió de presentació de l'aplicació de seguretat ciutadana amb la comunitat xinesa

dijous, 28 març, 2024 - 10:00

L’aplicació mòbil de seguretat ciutadana incorpora l’àrab i el xinès

Aquestes dues llegües es sumen al català, el castellà, l’anglès i el francès