Esteu aquí

L'Ajuntament envia ajut humanitari contra la COVID-19 als campaments de refugiats sahrauís

A causa de la pandèmia, aquest estiu no es podrà fer el projecte Vacances en Pau gràcies al qual infants sahrauís passaven les vacances amb famílies del Prat

Campament de refugiats sahrauís al desert algerià.

dimecres, 22 juliol, 2020 - 11:00

Cada any, en el marc del projecte Vacances en Pau, impulsat per l’entitat El Prat amb El Sàhara, per aquestes dates rebíem al nostre municipi els infants sahrauís que venien a passar l’estiu amb famílies d’acollida de la nostra ciutat. L’objectiu és que el infants passin els mesos de més calor fora dels campaments de refugiats del desert algerià del Tindouf, on han nascut i crescut, per conèixer una altra realitat, passar revisions mèdiques, i rebre una alimentació equilibrada durant els mesos d’estiu.  

L’actual situació de pandèmia de COVID-19 ha fet inviable aquest projecte, malgrat la preocupant situació als campaments del Tindouf, on no disposen d’aigua potable suficient per garantir les condicions mínimes d’higiene per evitar la propagació del virus i la manca d’aliments de primera necessitat que s'hi pateix. 

Per això, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha obert el projecte “Parem la COVID als campaments de refugiats sahrauís”, que té com a objectius:

  • Proporcionar alimentació bàsica durant els mesos d’estiu als camps de refugiats sahrauís, en col·laboració amb la Mitja Lluna Sahrauí, per facilitar la seva tasca de distribució de la cistella bàsica d’aliments, especialment a aquelles famílies que tinguin infants.
  • Sensibilitzar la població catalana de la situació que viu el poble sahrauí, especialment pel que fa a la situació generada per la COVID-19, tant als camps de refugiats com als territoris ocupats, on els presos polítics continuen tancats a les presons, tot i l’elevat risc de contagi.

L’Ajuntament hi aporta 6.000 €

L’Ajuntament del Prat ha fet una aportació de 6.000 € a aquest projecte, continuant amb el seu compromís de suport a la població sahrauí, tant pel que fa a la situació de refugi en qual es troba com a la denuncia de la vulneració dels drets humans fonamentals, que pateix des de fa gairebé 45 anys.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...

dijous, 13 gener, 2022 - 15:00

Nou cicle de formacions per a entitats i voluntariat

Emmarcades dins de l’Aula de Ciutadania. Inscripcions ja obertes