Esteu aquí

L'Ajuntament destina més recursos al servei de teleassistència per fer-lo arribar a 340 persones majors de 65 anys més

El plenari del mes de juliol també ha ampliat les ajudes a pagar l’IBI a llars desafavorides, obrir un nou grup d’I1 a l’escola bressol municipal la Blaveta per donar resposta a l’augment de demanda, i invertir mig milió d’euros extra en diverses millores en equipaments

dijous, 24 juliol, 2025 - 19:30

L’Ajuntament invertirà 15.000 euros per fer arribar el servei de teleassistència a 340 persones majors de 65 anys més de la ciutat. Així ho ha acordat el plenari ordinari corresponent al mes de juliol, que s’ha celebrat aquest dijous al vespre. En aquesta sessió, l’Ajuntament també ha acordat ampliar en 9.000 euros la partida destinada a ajudar a pagar l’IBI a famílies monoparentals i persones aturades de llarga durada o amb pensions baixes, i mobilitzar mig milió d’euros extra en diverses intervencions de millora en equipaments públics, entre d’altres acords.

La teleassistència és un servei d'atenció domiciliària, les 24 hores del dia i 365 dies a l'any, que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència i, a més, per a detectar situacions d'emergència i donar resposta immediata a aquestes. Al Prat actualment tenen aquest servei unes 2.100 persones, i l’ampliació de la partida permetrà arribar a unes 340 persones més, arribant pràcticament a les 2.500. El grau de cobertura del Prat està per sobre de la mitjana de la província de Barcelona: mentre que a la província, de mitjana, reben el servei entorn del 12% de les persones majors de 65 anys, al Prat aquest percentatge se situa per sobre del 15%.

Aquest augment de la partida destinada a la teleassistència ha estat una de les modificacions de crèdit que s’han aprovat al plenari, per un valor total d’1.174.689,34 euros. Aquesta operació es finança principalment amb romanents de tresoreria i reflecteix l’adaptació del pressupost municipal a les necessitats emergents, sobretot en matèria de cohesió social.

Una altra modificació té per objectiu invertir 509.575,74 euros en la millora de diversos equipaments. Aquests recursos permetran actuar, per exemple, contra les goteres en equipaments com l’escola bressol la Blaveta, o renovar ascensors en espais com els centres esportius municipals Sagnier i Estruch.

Una tercera modificació amplia en 9.000 euros la partida destinada a ajudar a pagar l’IBI a les famílies monoparentals, i les persones aturades de llarga durada o amb pensions reduïdes. L’Ajuntament manté des de fa diversos anys aquesta política d’ajudes, que en les darreres edicions ha arribat a cada cop més llars. Aquesta ampliació buscar poder cobrir totes les sol·licituds presentades que compleixin els requisits.

En matèria d’educació, el plenari ha aprovat introduir un grup més d’I1 a l’escola bressol la Blaveta, per atendre l’increment de demanda. Això implicarà una inversió de 96.257,54 euros per al curs 2025/26. Així ho preveu la pròrroga del contracte de gestió de les escoles bressol municipals La Blaveta, El Cabusset i Sol Solet, que també s'ha aprovat aquest dijous al vespre. El cost total anual dels centres ascendeix a 1.370.238,58 euros.

En l’àmbit fiscal, s’ha declarat d’especial interès municipal les obres de reforma de l’Agrupament Escolta Conxita Busquets i de Prat Espais SLU, per tal d’aplicar bonificacions del 95% en l’impost sobre construccions i la taxa d’obres. D’aquesta forma, l’Ajuntament reconeix la funció social i educativa del cau i facilita les obres que està fent per adequar el seu nou local, d’una banda. De l’altra, la bonificació a Prat Espais suposa un impuls més al bloc d’habitatge públic i de lloguer assequible que l’empresa pública està impulsant a l’Eixample Sud, i que serà el primer d’aquestes característiques a la ciutat.

Un 57,6% de les 33 queixes a la síndica el 2024 es resolen i només un cas acaba en una resolució que no s’admet

El plenari del mes de juliol també ha pres coneixement de l’informe anual del Síndic de Greuges de Catalunya, que desenvolupa també les funcions de síndic local i atén les queixes i consultes de la ciutadania. El passat 2024 la síndica de greuges va atendre 122 queixes i consultes de ciutadans i ciutadanes del Prat, la xifra més baixa des del 2019.

D’aquestes, 33 eren queixes per una actuació que la síndica va considerar discutible d’alguna administració, autonòmica, diverses locals, entre elles la pratenca, i altres entitats. La majoria d’aquestes queixes, un 57,6%, es van resoldre; un altre 24,2% va acabar amb una resolució de la síndica que es va admetre; un 9,7% va acabar amb una resolució que es va admetre parcialment. Només en un cas la síndica va emetre una resolució que no es va admetre.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 juny, 2025 - 22:30

L’Ajuntament del Prat es torna a posicionar contra l’ampliació de l’aeroport

“Ampliar l’aeroport altera” l’equilibri assolit al Delta del Llobregat “i...

dijous, 5 juny, 2025 - 13:45

Mor Tere López González, que del 1995 al 1999 fou la primera regidora de Promoció de les Dones de l'Ajuntament del Prat

L'alcaldessa, Alba Bou Jordà, transmet el condol en nom de la ciutat