Esteu aquí

L’Ajuntament destina més de 364.000 € a ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars

Adreçats a les famílies amb dificultats socials i econòmiques

divendres, 1 març, 2019 - 10:15

L’Ajuntament del Prat destinarà 364.000 euros a ajuts per a les activitats d’estiu de 2019 i per a les extraescolars del proper curs escolar (2019-2020). Amb aquesta convocatòria, adreçada a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques, l’Ajuntament pretén garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquest tipus d’activitats, relacionades amb l’oci, l’esport i el lleure.

Sol·licituds a partir del 28 de febrer

El període de sol·licituds començarà el dijous 28 de febrer i finalitzarà el 22 de març. Els ajuts estan dirigits als infants i adolescents empadronats al Prat, nascuts entre 2001 i 2016 (ambdós inclosos). Tan mateix es podran incloure dos situacions excepcionals:  per una banda podran demanar aquesta ajuda els i les  joves nascuts abans de l’any 2000, sempre que cursin ESO i en segons cas, quan tinguin necessitats educatives especials i estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial de Can Rigol o vulguin participar en activitats de Disprat Lleure

Nivell de renda i nombre de membres del nucli familiar

Com que els ajuts estan adreçats a les famílies amb menys recursos econòmics, s’han establert uns barems de renda per poder optar-hi, que varien en funció del nombre de membres del nucli familiar. També es tindran en compte altres factors socials  com tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o nombrosa o que hi hagi algun membre del nucli amb diversitat funcional reconeguda.

En el cas de les activitats d’estiu, l’Ajuntament finança de 50 a 500 euros en funció de nivell de renda de la família i altres factors de risc.  En el cas de les activitats extraescolars  es finançaran de 100 a 300 euros. Si les activitats extraescolars es fan a l’Escola Municipal  d’Arts en Viu, el percentatge màxim de la inscripció que se subvencionarà anirà del 50 % al 90 %.

Com sol·licitar els ajuts?

Les famílies podran demanar l’ajuda en un únic tràmit a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de la Casa de la Vila. Hauran d’emplenar el formulari de sol·licitud i adjuntar la resta de documentació requerida a les bases. Les activitats d’estiu i extraescolars s’hauran de tramitar conjuntament, mitjançant una única sol·licitud per a cada infant o jove beneficiari.
 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 18 gener, 2020 - 11:15

La campanya contra el càncer infantil del Motoclub Potablava recapta més de 21.000 euros

El passat mes d’agost, el Motoclub Potablava va llençar una campanya motera contra el càncer infa...

divendres, 17 gener, 2020 - 12:45

L'Ajuntament promou la inserció laboral a la indústria amb perspectiva de gènere

Amb una forta presència d'indústries al seu entorn territorial, al Prat es...
foto Inma Quesada

divendres, 17 gener, 2020 - 11:45

Artefactes escènics: I ara què?

Primera producció d'Artefactes escènics amb la companyia Escarlata Circus