Esteu aquí

L’Ajuntament destina més de 364.000 € a ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars

Adreçats a les famílies amb dificultats socials i econòmiques

divendres, 1 març, 2019 - 10:15

L’Ajuntament del Prat destinarà 364.000 euros a ajuts per a les activitats d’estiu de 2019 i per a les extraescolars del proper curs escolar (2019-2020). Amb aquesta convocatòria, adreçada a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques, l’Ajuntament pretén garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a aquest tipus d’activitats, relacionades amb l’oci, l’esport i el lleure.

Sol·licituds a partir del 28 de febrer

El període de sol·licituds començarà el dijous 28 de febrer i finalitzarà el 22 de març. Els ajuts estan dirigits als infants i adolescents empadronats al Prat, nascuts entre 2001 i 2016 (ambdós inclosos). Tan mateix es podran incloure dos situacions excepcionals:  per una banda podran demanar aquesta ajuda els i les  joves nascuts abans de l’any 2000, sempre que cursin ESO i en segons cas, quan tinguin necessitats educatives especials i estiguin escolaritzats al Centre d’Educació Especial de Can Rigol o vulguin participar en activitats de Disprat Lleure

Nivell de renda i nombre de membres del nucli familiar

Com que els ajuts estan adreçats a les famílies amb menys recursos econòmics, s’han establert uns barems de renda per poder optar-hi, que varien en funció del nombre de membres del nucli familiar. També es tindran en compte altres factors socials  com tenir a càrrec infants amb necessitats educatives especials, ser família monoparental o nombrosa o que hi hagi algun membre del nucli amb diversitat funcional reconeguda.

En el cas de les activitats d’estiu, l’Ajuntament finança de 50 a 500 euros en funció de nivell de renda de la família i altres factors de risc.  En el cas de les activitats extraescolars  es finançaran de 100 a 300 euros. Si les activitats extraescolars es fan a l’Escola Municipal  d’Arts en Viu, el percentatge màxim de la inscripció que se subvencionarà anirà del 50 % al 90 %.

Com sol·licitar els ajuts?

Les famílies podran demanar l’ajuda en un únic tràmit a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de la Casa de la Vila. Hauran d’emplenar el formulari de sol·licitud i adjuntar la resta de documentació requerida a les bases. Les activitats d’estiu i extraescolars s’hauran de tramitar conjuntament, mitjançant una única sol·licitud per a cada infant o jove beneficiari.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 gener, 2022 - 09:45

Al febrer, nova formació per participar al Premi literari Delta de narrativa per dones

Inscripcions obertes a partir del 24 de gener

divendres, 21 gener, 2022 - 09:00

El Prat, el municipi metropolità que més suport dona al teixit social, apostant per enfortir-lo

Així ho indica el darrer Baròmetre del Tercer Sector Social. L’estudi indica...