Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat segueix apostant fort per la FP

Les jornades FP.PRAT tenen com a objectiu general enfortir la connexió entre la formació i el mercat de treball, aspecte que és clau per millorar la formació de l’alumnat i per actualitzar les metodologies i tècniques del professorat

dimarts, 19 març, 2019 - 13:15

Les Jornades FP.PRAT es van desenvolupar entre el 5 i l’11 de març als instituts de formació professional (FP) Illa dels Banyols i Les Salines, a empreses de l’entorn i al Centre de Promoció Econòmica. 

Aquestes jornades les organitza el Consell Municipal de Formació Professional, òrgan sectorial de participació comunitària que es constitueix com plataforma  estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local, amb l’objectiu principal de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral dels joves i adults de la ciutat. 

Les jornades FP.PRAT tenen com a objectiu general millorar i enfortir la connexió entre la formació i el mercat de treball, aspecte que és clau per millorar la formació de l’alumnat i per actualitzar les metodologies i tècniques del professorat. Així, en l'edició d'enguany, els instituts tornen a oferir una setantena d’activitats que completen i enriqueixen el currículum del seu alumnat.

Acte de cloenda

L’acte de cloenda (fotos) va tenir lloc l’11 de març  al Centre de Promoció Econòmica i es va titular "FP i empreses: connectant necessitats". L’objectiu d’aquest acte és generar un espai de trobada i debat entre els diferents professionals relacionats amb la formació professional: empreses, docents dels instituts i altres agents econòmics i socials del territori.

Es va obrir amb la ponència “Les professions de futur. L’impacte laboral de la Indústria 4.0 a Catalunya” a càrrec de Joan Miquel Hernández Gascón, cap de l’Àrea d’anàlisi estratègica de la Direcció General d’Indústria. El ponen va compartir la reflexió sobre el que implica trobar-nos immersos en l’era digital amb el fort impacte que això està provocant en les nostres vides. Va exposar l’evolució de l’ocupació en aquest nou context, la tipologia de les ocupacions que tindran més probabilitat de ser automatitzades, l’afectació  de les condicions de treball i la importància de la formació per aprofitar els avantatges d’aquest procés. 

Aquest acte va concloure amb un reconeixement a les empreses que enguany han destacat per la seva implicació i col·laboració amb la formació professional, i va comptar amb l’assistència de l’alcalde del Prat, senyor Lluis Tejedor i els vicepresidents i vicepresidentes del Consell d’FP, Sr. Joan Cañete, Sr. Jordi Morera, Sra. Pilar Eslava i Sra. Marta Mayordomo. A proposta de l’institut Les Salines les empreses distingides van ser Romeu y CIA, S.A., FERCAM Transportes S.A. i Vapores Suardíaz Mediterráneo, S.A. A proposta de l’institut Illa dels Banyols van ser Nedgia, Geancar Maquinaria i Norwegian, i a proposta del Centre de Promoció Econòmica van ser LEDbcn, Cafè Artesà i Canaletas. 


 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 13:15

Els espais familiars comencen un nou curs ampliant la seva oferta

La inscripció es farà el 28, 29 i 30 de setembre a l’escola Bressol de...

dijous, 16 setembre, 2021 - 09:30

IntersECCions celebra els seus cinc anys amb una publicació

S'ha presentat i fet publica en motiu de la lliçó inaugural del curs
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...