Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat se suma a l'Aliança Educació 360 per a un model educatiu amb activitats extraescolars

Al Prat, es desenvolupa el programa "Educació, Cultura i Comunitat" per promoure la interrelació d'aquests tres àmbits i el desenvolupament conjunt de nous espais i oportunitats d’aprenentatge.

Pilar Eslava al CCCB, durant la presentació del programa Educació, Cultura i Comunitat de l'Ajuntament del Prat.

dijous, 1 febrer, 2018 - 08:30

L’Ajuntament del Prat s’ha sumat a l’Aliança Educació 360 perquè el model educatiu català integri les activitats extraescolars i comunitàries i promogui la igualtat d’oportunitats per accedir-hi. La presentació d’aquesta iniciativa ha tingut lloc dilluns, 29 de gener, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) durant la jornada Construïm l’Educació 360. 

En representació de l'Ajuntament del Prat, hi ha participat la tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials i regidora delegada d'Educació, Pilar Eslava.   Al Prat, es desenvolupa el programa "Educació, Cultura i Comunitat",  que pretén articular una xarxa de ciutat que connecti centres educatius, equipaments culturals, entitats culturals i artístiques, AMPA, famílies, serveis educatius i l’Ajuntament (regidories d’Educació i Cultura) amb la ciutadania. D’aquesta manera vol promoure que es desenvolupin conjuntament projectes educatius que ofereixin nous espais i oportunitats d’aprenentatge

Aliança Educació 360

L’Aliança Educació 360 està impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill. Neix amb el suport de 34 socis, entre ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats. L’aliança vol fer una crida a tots els actors del país de que fomenten oportunitats educatives a connectar l’educació i els aprenentatges que estan oferint des de diversos àmbits.

Els promotors comparteixen el repte de superar un model educatiu que estigui exclusivament centrat en activitats escolars lectives. Segons els promotors de l’aliança, l’aprenentatge extraescolar ofereix cada vegada més una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives, que cal posar més en valor.

Front a la desigualtat i la segregació social que afecten també l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, la iniciativa es proposa garantir la igualtat d’oportunitats, sense exclusions.

La presentació va comptar amb la presència de Mercè Conesa i Rafael Homet, presidenta i diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona; Pilar Gargallo, presidenta de la FMRPC; Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; i Carles Barba, director de l’Aliança Educació 360. 

Tot seguit podeu veure un vídeo de TV3 sobre l’Aliança Educació 360 i el projecte “Entre Instruments” del programa Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat.

Notícia de TV3 sobre l'Aliança Educació 360

https://www.facebook.com/emmelprat/videos/2039377769640301/ ( - bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Imatge del concurs d'Instagram 2021 Viu l'Estiu al Prat

dilluns, 21 juny, 2021 - 14:00

Arriba l'estiu i torna el concurs d'Instagram Viu l'estiu al Prat

Etiquetant al Centre Cívic Jardins de la Pau i #viulestiualprat les...

dilluns, 21 juny, 2021 - 13:30

El Consell dels Infants pregunta a l'alcalde i fa el sorteig per la seva renovació

Les conselleres i consellers han transmès les propostes, demandes i dubtes...
RODATGE AL MEU RITME 2021_2

divendres, 18 juny, 2021 - 12:15

Prop de 200 alumnes i joves músics del Prat participen al nou videoclip de #almeuritme, presentat per La Capsa], El Petit de Cal Eril i L’Escola d’Arts en Viu

A l’entorn del Dia Mundial de la Música (21 de juny), s’ha presentat el 17 de...