Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat recomana prendre precaucions davant l'onada de calor

Amb l'arribada de l'estiu, la calor i les elevades temperatures es converteixen en protagonistes i s'ha de tenir molt en compte que l'excés de calor pot provocar la deshidratació i l'esgotament, sobretot a les persones grans, els infants i les persones que estan malaltes. L'Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya han posat en marxa un pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut.

divendres, 21 juliol, 2006 - 16:30

Aquest pla té com a objectiu minimitzar els efectes negatius de l'onada de calor sobre la salut de la població de Catalunya. Les temperatures molt extremes i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals (clor, potassi, sodi, etc.) necessaris per a l'organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l'exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu.

Cal extremar les precaucions refrescant les llars al màxim, prenent dutxes fresques i bevent aigua i líquids sovint, portant roba lleugera, evitant les hores del migdia, que és quan fa més calor i reduir, sempre que es pugui, les activitats intenses.

Hi ha alguns símptomes que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement. Davant d'aquests símptomes, traslladeu la persona a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la. I aviseu urgentment els serveis sanitaris (061).

Per tal d'evitar un cop de calor provocat per les elevades temperatures també és necessari estar informat en tot moment de les previsions meteorològiques i seguir els diversos consells i recomanacions per poder fer-hi front.

Per més informació la Generalitat a posat a disposició dels ciutadans un telèfon de consulta gratuït que és 902 111 444 i una pàgina web: http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/dir438/doc10726.html

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...