Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat expressa el seu condol i solidaritat a La Canonja per l’incendi de la planta química

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha fet arribar avui una carta a l’alcalde de La Canonja (Tarragona), Roc Muñoz, per expressar el seu condol i solidaritat amb les persones afectades i les seves famílies.

Banderes mitja asta en solidaritat amb La Canonja

Banderes a mig pal a la Casa de la Vila de l'Ajuntament del Prat.

dijous, 16 gener, 2020 - 13:45

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha expressat el seu condol i solidaritat a les persones afectades per l’incendi de la planta química de La Canonja (Tarragona). L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha enviat avui una carta a l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, per traslladar-li aquestes mostres de suport en nom de tota la corporació, tal com va es acordar ahir al ple municipal.

Per expressar les seves mostres de condol i solidaritat amb la localitat tarragonina, l’Ajuntament del Prat també tindrà les banderes de la Casa de la Vila a mig pal durant el dia d’avui.

Prevenció de riscos al Prat

Al Prat de Llobregat, també es troba ubicada una empresa, Plastiverd, que pertany al mateix grup que la planta química de La Canonja que ha patit l’explosió. Tot i això, cal tenir en compte que el municipi no està exposat a riscos tan greus com els que s’han posat de manifestat amb l’explosió de la planta química de la localitat tarragonina.

Per la naturalesa de les seves activitats, Plastiverd no està regulada per la normativa estatal de 2015, que contempla mesures de control dels riscos inherents als accidents greus en què intervinguin substàncies perilloses. Per tant, en cas d’accident, les conseqüències no haurien de ser de gran magnitud.

De tota manera, per reforçar el màxim la prevenció de riscos, l’Ajuntament del Prat també revisarà el pla d’autoprotecció (PAU) de Plastiverd, a través del seu departament de Protecció Civil.  Durant els darrers anys, l’Ajuntament també ha estat fent seguiment de l’empresa, mantenint contactes tant amb la companyia com amb la Generalitat, competent en la matèria, amb aquest mateix objectiu.

Compartir

Noticies relacionades