Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat destina enguany 32.000 euros als ajuts per pagar l’IBI, un 47% més que l’any 2019 abans de la pandèmia

En el marc de l’estratègia “Ara més que mai, el Prat” per reimpulsar la ciutat front a l’impacte de la pandèmia, l’Ajuntament ha reforçat aquests ajuts, adreçats a persones amb dificultats econòmiques, com les que es troben en atur de llarga durada i les de famílies monomarentals o pensionistes amb escassos ingressos

Imatge d'arxiu

dimarts, 10 agost, 2021 - 10:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reforçat enguany els ajuts per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI), adreçats a diferents col·lectius de persones amb dificultats econòmiques. Entre elles, es troben les persones en atur de llarga durada i les de famílies monomarentals o pensionistes amb escassos ingressos. Concretament, enguany s’atorguen ajuts a 249 persones, per un valor total de 32.042 €.

L’import econòmic destinat als ajuts per al pagament de l’IBI  s’han incrementat d’un 47% i el nombre de persones beneficiàries, un 34% des de 2019, en un context de prepandèmia.

Aquests ajuts cobreixen fins al 50% de la quota de l’IBI per a béns immobles de naturalesa urbana i es van posar en marxa l’any 2015, després de l’impacte que havia tingut prèviament l’esclat de la crisi econòmica entre les rendes familiars. Des d’aleshores, el seu nombre de sol·licitants i beneficiaris i la dotació econòmica corresponent ha seguit una tendència continuada a l’alça, que contribueixen a explicar diversos factors: el major grau de coneixement dels ajuts entre la ciutadania, l’augment de necessitats socials en el context de la crisi i de la pandèmia de la covid, etc.

Entre 2015 i 2021, el nombre de beneficiaris dels ajuts s’ha triplicat, passant de 82 a 249, i la seva dotació econòmica ha passat de 9.525 euros a 32.042 euros (+236%). En el context de la pandèmia, ha continuat aquesta tendència a l’alça, que ja es registrava prèviament.

Els requisits per optar a aquests ajuts estan relacionats amb criteris de renda i socioeconòmics fixats en funció del salari mínim interprofessional i el nombre de membres de la llar. Les persones beneficiàries també han de complir alguna de les situacions descrites anteriorment (atur de llarga durada, durant 540 dies o més; pensionistes o famílies monomarentals), estar empadronades al Prat i constar com a contribuents de l’IBI per a l’any en què se sol·licita l’ajut en relació al seu habitatge de residència habitual. Enguany, de les 318 sol·licituds presentades, s’han concedit el 78% (249). La resta s’han desestimat en no complir els requisits de la convocatòria.

Reforçar els ajuts per pagar l’IBI, una de les mesures de l’estratègia per a la recuperació del Prat front a l’impacte de la pandèmia

El reforç d’aquests ajuts és una de les mesures previstes per l’estratègia “Ara més que mai, el Prat” per impulsar la recuperació de la ciutat i  dels seus veïns i veïnes front a l’impacte socioeconòmic de la pandèmia. Entre els seus principals eixos d’actuació, estan promoure una ciutat cohesionada i que cuida, amb mesures per combatre la pobresa i garantir la igualtat en matèria de salut, educació o cultura; i fomentar una ciutat pròspera i activa, donant suport al teixit comercial i productiu. L’estratègia va ser impulsada l’estiu de 2020 per l’Ajuntament, d’acord amb els principals agents socials, econòmics i polítics de la ciutat. L’Ajuntament ampliarà enguany en 8 milions el pressupost global destinat al seu desplegament, que s’afegeixen als 6 mobilitzats l’any passat.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...
Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat de la mà de l'alcalde Lluís Mijoler

divendres, 19 novembre, 2021 - 20:30

Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat en un acte celebrat al Teatre L’Artesà

L’actual alcalde del Prat, Lluís Mijoler, li ha lliurat el diploma de fill...