Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat celebra que el nou servei de Renfe, EVA, es posi en marxa a la nostra ciutat

El Prat de Llobregat acollirà l’estació d’inici i final d’una nova línia d’alta velocitat, connectada amb el Camp de Tarragona i amb Madrid.

Simulacio EVA alta velocitat

dimarts, 6 febrer, 2018 - 17:45

La Generalitat de Catalunya acaba de licitar la redacció del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies, la L9 del metro i el futur tren d’alta velocitat.

L’Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya també estan treballant perquè un major nombre de trens de mitja distància procedents del sud de Catalunya tinguin parada al municipi a finals d'aquest any.

L’Ajuntament del Prat proposarà a l’Estat i a la Generalitat de Catalunya la creació d’un grup de treball per abordar de forma conjunta els propers canvis del servei ferroviari al municipi.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat celebra l’arribada del tren d’alta velocitat al municipi, anunciada avui, dimarts 6 de febrer, pel ministre de Foment, Íñigo de  la Serna. El Prat de Llobregat acollirà l’estació d’inici i final d’una nova línia d’alta velocitat, connectada amb el Camp de Tarragona i amb Madrid. El nou servei d’alta velocitat es denominarà EVA, enlloc d’AVE, i modernitzarà els serveis i prestacions de l’actual servei. 

El consistori vol expressar la seva voluntat de col·laborar amb l’Estat espanyol, a través del Ministeri de Foment i Renfe, per tirar endavant aquest projecte.

L’Ajuntament del Prat considera que la posada en marxa de l’EVA repercutirà favorablement al municipi. D’una banda, reforçarà la posició de centralitat del Prat en l’entorn metropolità, que comptarà amb una altra infraestructura estratègica per al país, juntament amb l’aeroport del Prat. D’altra banda, la instal·lació de la nova estació d’alta velocitat reforça la idoneïtat del projecte de zona residencial del Prat Nord.

A més, cal tenir en compte que l’Ajuntament del Prat ja havia començat a treballar amb la Generalitat de Catalunya per incrementar el nombre de trens de mitja distància, procedents del sud del país, amb parada al Prat de Llobregat. En aquest sentit, el consistori considera que l’anunci de la creació de la nova estació d’EVA al Prat de Llobregat també podria accelerar l’arribada d’aquestes noves línies de tren al municipi.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat també acaba de licitar la redacció del projecte bàsic i del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat de Llobregat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies de Renfe (actualment hi paren les línies R2, R2 Sud i R2 Nord), la L9 del metro i els futurs trens d’alta velocitat. La Generalitat preveu acabar la redacció del projecte en 15 mesos.

Per la coincidència d'aquestes iniciatives per millorar els serveis ferroviaris a la ciutat del Prat, l’Ajuntament proposarà a les administracions competents de l’Estat espanyol, a través de Renfe com a operador ferroviari, i de la Generalitat la creació d’un grup de treball conjunt per abordar-les totes de forma integral.

 

Compartir

Noticies relacionades

La fauna del delta del Llobregat

dilluns, 17 gener, 2022 - 10:15

L’exposició itinerant ‘Celebrem la biodiversitat del delta del Llobregat’ reivindica la natura deltaica

Amb motiu del 30è aniversari del Concurs Fotogràfic Delta, l’Ajuntament del...
Ple gener 2022

dimecres, 12 gener, 2022 - 19:00

El ple del Prat manté la suspensió de llicències per a cases d’apostes i associacions de fumadors mentre endureix les condicions per a la seva obertura

La tramitació de la normativa que ho regula, aprovada avui inicialment al ple...

dilluns, 3 gener, 2022 - 13:00

Els Mags d’Orient arribaran al Prat amb una Cavalcada que incorporarà canvis per garantir la seguretat sanitària

Els Mags d’Orient han comunicat que enguany sí recorreran els carrers del...