Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat cedeix un solar per construir-hi 135 habitatges de lloguer assequible a l’Eixample Sud

Les fundacions Família i Benestar Social i Hàbitat 3 seran les encarregades de desenvolupar la promoció, que ha rebut finançament dels fons Next Generation i que és la primera de les tres que es faran al barri

Signatura conveni Fundació Hàbitat 3 i Família i Benestar

Xavier Mauri i Carme Trilla, d'Hàbitat 3, a l'esquerre; l'alcalde Lluís Mijoler, al centre; i Alfons Thio i Josep Maria Puig, de Família i Benestar Social, a la dreta.

divendres, 28 juliol, 2023 - 14:45

L’alcalde Lluís Mijoler, en representació de l’Ajuntament del Prat, i Xavier Mauri, en representació de la Unió d’Empreses Temporal (UTE) creada per les fundacions Hàbitat 3 i Família i Benestar Social, han signat a les 13.30 h al consistori pratenc la cessió del dret de superfície de la parcel·la ubicada a la cantonada formada entre Ronda Sud i Carretera de l’Aviació per tal que aquestes entitats construeixin habitatges de lloguer assequible. Els pisos estaran enllestits el 2026.

Amb la signatura, es fa una important passa endavant cap a la construcció d’aquest bloc que integrarà 135 pisos, les obres del qual s’iniciaran l’estiu de 2024 i es preveu que finalitzin el 2026. Hi haurà tres tipologies d’habitatges: 19 d’una sola habitació, que tindran una superfície útil aproximada de 39 m2 i es llogaran per menys de 300 € al mes; 28 de dues habitacions, amb una superfície aproximada de 54 m2 i un lloguer mensual d’uns 400 €; i 88 de tres habitacions, que tindran una superfície d’uns 73 m2 i una renda d’uns 500 € al mes.

En total, el projecte suposarà l’edificació de 12.310 m2 i té un pressupost de 19,6 milions d’euros. La UTE formada per Família i Benestar Social i la Fundació Hàbitat 3 hi aportarà 14,8 milions d’euros i els 4,8 milions restants provindran dels fons europeus Next Generation. Aquesta és una de les tres promocions d’habitatge públic que tindrà l’Eixample Sud, que portarà la ciutat a doblar el seu parc actual. La Cooperativa Obrera de Viviendas en gestionarà una de 101 habitatges; i Prat Espais, una altra de 72 habitatges.

Al capdavant en construcció amb suport europeu

Tots tres projectes han rebut suport financer europeu, com també ho ha fet, fora de l’Eixample Sud, una altra promoció de 8 habitatges que es crearà al carrer Vicente Ferrer. Els més de 10 milions d’euros provinents dels Next Generation cobreixen aproximadament un 20 per cent del cost total de la suma dels projectes.

El Prat se situa, després de Barcelona, com el municipi de Catalunya que més pisos farà, amb aquest suport europeu. Entre els criteris que s’han valorat per a la atorgar-lo, hi ha l’eficiència energètica de les construccions, la rapidesa i les poques molèsties amb què s’executaran les obres i l’establiment d’uns preus del lloguer baixos. 

Les persones que vulguin optar a la concessió d’un pis en règim de lloguer assequible en qualsevol d’aquestes promocions han d’apuntar-se prèviament al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 maig, 2024 - 13:30

Noves activitats gratuïtes per a la ciutadania pratenca al CRAM

L’Ajuntament del Prat ha signat un nou conveni amb el Centre de Recuperació d...

dimarts, 21 maig, 2024 - 11:30

Nova campanya de sensibilització ambiental

L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha iniciat una campanya de...
PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

Aquest dissabte comença a prestar servei el PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...