Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat avança les principals línies del Pla de mesures de xoc i de reactivació econòmica davant de la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament treballa des de fa setmanes els continguts d’aquest pla de xoc en concertació amb els agents socials i econòmics de la ciutat

Junta de portaveus d'aquest matí on s'ha abordat el pla de xoc

dimecres, 27 maig, 2020 - 15:30

L’Ajuntament del Prat ha avançat aquest dimecres, 27 de maig, algunes de les principals línies d’actuació del Pla de mesures de xoc i de reactivació econòmica davant de la crisi de la Covid-19, que està treballant en xarxa i a partir del diàleg i concertació amb els diferents agents socials i econòmics de la ciutat.

Des del consistori, s’han explicat alguns dels seus principals eixos d’acció, després de la junta de portaveus celebrada aquest matí, on els seus continguts han estat abordats pels representants dels diferents grups municipals. Aquest és un pas previ a la trobada del Pacte Local per l’Ocupació i l’Activitat Econòmica, que tindrà lloc dimarts vinent, amb la participació de diferents agents social i econòmics de la ciutat, on s’acabarà de debatre i aprovar el document definitiu amb les aportacions de totes les parts.

Aquest pla de suma a les mesures d’emergència que ja ha emprès l’Ajuntament per fer costat al teixit productiu i comercial de la ciutat, i no esgota totes les iniciatives que caldrà desplegar. En aquest sentit, el consistori també treballa per activar properament un pacte de ciutat per a la recuperació.

En finalitzar la junta de portaveus, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha assegurat que, després de la solidaritat mostrada per la ciutadania i el teixit social i econòmic pratenc front a la pandèmia sanitària, ara cal treballar plegats per impulsar la ciutat de futur que volem: “Hem d’aprofitar totes aquestes mostres de solidaritat, tot allò que hem après i que seguirem aprenent, no per parlar de nova normalitat, hem de parlar de fer un reset des de zero i saber ara més que mai com volem construir el Prat del futur i això es basa fonamentalment, no només en l’aplicació de polítiques públiques, sinó també en la sostenibilitat (...). Una de les principals línies en què hem d’acompanyar el comerç és la innovació i la sostenibilitat”.

L’alcalde ha presentat els principals continguts del pla acompanyat per la tinenta d’alcaldia d’economia, habitatge, governança i qualitat democràtica, Alba Bou; i per la tinenta d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo.

Els quatre eixos d’acció principals del pla de xoc

El Pla de mesures de xoc desplegarà els següents quatre eixos d’actuació: fer costat al teixit empresarial, per exemple amb la creació d’una nova Oficina d’Atenció a l’Empresa integral; impulsar l’ocupació de qualitat, ampliant els serveis municipals amb aquesta finalitat; avançar en la digitalització del teixit comercial per aprofitar els avantatges que aporten les TIC per a la seva activitat; i promoure la reactivació del teixit comercial i econòmic.

Per promoure la reactivació del comerç, el pla contempla dos tipus d’ajut: un per facilitar la reobertura dels comerços que van haver de tancar a causa de l’emergència sanitària i un altre per fomentar l’adequació del seu establiment als nous requeriments de seguretat sanitària o d’altres inversions necessàries per mantenir la seva activitat. El primer és un “bo d’aixecament de persiana”, que consisteix en un ajut de 250 euros a fons perdut, que va destinat tant a comerços i microempreses com a persones treballadores autònomes que desenvolupin una activitat comercial. El segon és una subvenció de 1.000 euros per cobrir despeses relacionades amb l’establiment de mesures de protecció i de seguretat sanitària, taxes, digitalització del comerç, inversions, pagament del lloguer, digitalització, despeses laborals i estudis de reorganització dels espais de l’establiment, entre d’altres. Aquesta subvenció va adreçada a persones autònomes, microempreses (menys de 10 treballadors/es) i activitats comercials, de restauració i serveis i els seus receptors hauran de justificar a quines despeses destinen l’import rebut.

Un pla de xoc treballat en concertació amb els agents socials i econòmics

Davant de l’impacte socioeconòmic de l’emergència sanitària del coronavirus, ja fa un mes que la Comissió de Seguiment del Pacte Local per l’Ocupació va començar a debatre i definir les mesures necessàries per minimitzar els efectes de la crisi sobre el teixit econòmic i productiu pratenc, així com per preservar els llocs de treball. En el marc d’aquest espai de treball tècnic, ja es va acabar de definir fa més d’una setmana una proposta tècnica de pla de xoc, que ara s’està acabant de debatre políticament.

Avui s’ha acordat entre els grups municipals a la junta de portaveus i dimarts vinent és previst acabar d’aprovar el document definitiu en el marc de la  propera reunió del Pacte Local per l’Ocupació i l’Activitat Econòmica. D’aquest espai de diàleg polític, en formen part responsables del món sindical i empresarial, de la restauració, del comerç i l’economia social i cooperativa pratenca, a més dels diferents grups municipals.

Mitjançant el pla de xoc, es complementaran les mesures preses d’urgència per part de l’Ajuntament des de l’inici de l’estat d’alarma, com el fons de resposta d’1 milió d’euros per afrontar els efectes socials i econòmics de la pandèmia aprovat al ple municipal del darrer mes d’abril, amb un pla d’acció més a mig i llarg termini i que planteja mesures de llarg recorregut i de caire estructural.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...
Accés a l'edifici de consultes externes de l'hospital de Bellvitge, on estarà el punt de vacunació.

dimecres, 12 gener, 2022 - 12:30

L’Hospital de Bellvitge obre dijous 13 de gener un punt de vacunació amb cita prèvia per a la Covid-19

El nou punt de vacunació, que es convertirà en el més proper al nucli urbà...

dimarts, 4 gener, 2022 - 09:00

Participa en el sorteig d'una bici de passeig!

Avui 4 de gener per la tarda i demà dia 5 al matí al Punt d'embolcall...