Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat avança en l’elaboració del seu codi ètic, amb una consulta telemàtica al personal municipal

L’elaboració del codi ètic de l’Ajuntament és una de les mesures previstes al Pla municipal de govern obert, aprovat l’any passat

dijous, 21 juliol, 2022 - 09:30

L’Ajuntament del Prat segueix desenvolupant el seu pla de govern obert per promoure aspectes com la transparència, la rendició de comptes o la integritat  al consistori. Una de les accions que contempla és l’elaboració d’un codi ètic i de conducta, que ha d’orientar i fer avançar les pràctiques de bon govern de l’administració local.

L’elaboració del codi ètic s’està fent a través d’un procés participatiu obert a tota la organització municipal. Després d’una primera fase de trobades presencials, s’ha habilitat un espai web per recollir propostes virtuals a través de la plataforma Participa 311. Aquesta plataforma, proveïda per la Diputació de Barcelona, permet als ens locals dinamitzar els seus processos participatius en línia, com es va fer recentment amb la votació pel segon dia festiu local a partir de 2023.

En aquesta plataforma, la plantilla municipal hi podrà treballar els continguts sobre el principis del codi ètic que s’han debatut fins ara en sessions de treball prèvies i fer propostes addicionals, amb l’objectiu de concretar els valors i les accions específiques que recull el document.

Alguns dels principis que recull la proposta inicial del document estan relacionats amb la necessitat de mantenir una bona coordinació entre les diferents àrees, fomentar la innovació, promoure la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de les polítiques locals i orientar-les a les necessitats de les persones. També cal tenir més en compte els criteris d’equitat, inclusió i imparcialitat a l’hora de gestionar l’administració local i tendir cap a l’excel·lència i l’exemplaritat de la gestió pública.

El resultat d’aquest procés serà el propi document del codi ètic i de conducta de l’ajuntament, així com la creació d’altres instruments que n’assegurin el compliment. Amb el codi ètic i aquests instruments, es vol assegurar un comportament exemplar per part dels membres de l’organització. Aquesta guia és complementària a la via reglamentària i sancionadora ja existent, d’acord amb el que estableix l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic i la resta del marc jurídic.

Altres eixos del Pla de govern de l’Ajuntament del Prat

L’elaboració del codi ètic s’emmarca en un dels cinc eixos del Pla de govern obert de l’Ajuntament del Prat aprovat l’any 2021. Concretament, forma part del cinquè eix, dedicat a la integritat pública, que té per objectiu assegurar el comportament ètic dels membres de la corporació. Els altres quatre eixos del pla estan relacionats amb la millora del tractament de les dades per posar-les al servei de la gestió, la transparència, la rendició de comptes i la participació ciutadana.

Compartir

Noticies relacionades

Unitat canina policia local

dimarts, 16 agost, 2022 - 10:00

Gossos ensinistrats reforçaran alguns dispositius de seguretat de la policia local del Prat

La policia local va anar acompanyada de gossos per primera vegada el passat...

dimecres, 3 agost, 2022 - 09:15

Consells davant de les elevades temperatures

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana hidratar-se...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 29 juliol, 2022 - 00:00

La policia local deté un home acusat de provocar els incendis dels darrers dies en diversos punts de la ciutat

El cos policial conclou amb èxit una investigació iniciada després de la...