Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat adquireix un solar per promoure una setantena d’habitatges de lloguer social a l’Eixample Sud

Avui, l’Ajuntament ha formalitzat la compra d’aquest solar a l’Incasòl. Els 71 habitatges que s’hi construiran formen part del total d’aproximadament 300 pisos de lloguer social que es faran a l’ARE Sud, corresponents a tres promocions diferents. D’aquesta manera, es duplicaran els pisos de lloguer assequible al Prat -actualment uns 300- fins arribar a prop de 600.

Compra terrenys

dimarts, 24 maig, 2022 - 14:15

L’Ajuntament del Prat ha formalitzat avui, dimarts 24 de maig, la compra d’un solar a l’Eixample Sud, on promourà la construcció de 71 habitatges de lloguer social. El solar adquirit avui es troba al creuament dels carrers de Jaume Casanovas i Jaume Codina.

El consistori ha comprat aquests terrenys a l’Institut Català del Sòl (Incasol) per un valor de 1.453.013 euros, amb la finalitat de poder ampliar el parc d’habitatge assequible a la ciutat. De fet, la promoció que es farà al solar adquirit avui és una de les tres que és previst desenvolupar a l’Eixample Sud per duplicar l’actual nombre d’habitatges de lloguer social i assequible a la ciutat. Si a dia d’avui al Prat hi ha 300 habitatges d’aquest tipus, amb les tres noves promocions de l’ARE Sud, s’arribarà a més de 600. La construcció de les altres dues promocions aniran a càrrec de la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) -en un solar municipal- i de l’Incasòl -tot i que la gestió recaurà en Prat Espais.

Concretament, al solar adquirit avui per l’Ajuntament es construiran els denominats allotjaments dotacionals, promoció que anirà a càrrec de Prat Espais. Són habitatges que es construeixen en sòl destinat a equipaments, per tal de fer front a les necessitats d’allotjament de diferents col·lectius socials amb necessitats específiques (joves amb escassos ingressos, persones en situació d’exclusió residencial, dones, persones grans, etc.).

Criteris de sostenibilitat social, ambiental i energètica en la construcció

A més, en la construcció d’aquests habitatges, es tindran en compte criteris de sostenibilitat ambiental i energètica, tant pel que fa a l’elecció de materials i tècniques de construcció com pel que fa a l’aprofitament de la ventilació i la llum natural. També es prendrà com a referència, per integrar els habitatges a l’entorn, el llegat de les Cases de la Seda, que són properes a l’entorn dels nous habitatges. Així mateix, l’arquitectura del bloc també facilitarà les relacions mútues i la convivència entre els diferents membres de la comunitat i incorporarà la perspectiva de gènere, amb habitatges inclusius amb espais amplis i flexibles i evitant angles foscos per augmentar la sensació de seguretat, entre d’altres criteris.

Compartir

Noticies relacionades

Bicicletes Ambici

divendres, 24 març, 2023 - 13:00

Més de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida

Amb l'AMBici, se suma un nou mitjà de transport públic a l’estratègia de la...
Pla Director d'Enllumenat 4

dimecres, 22 març, 2023 - 10:15

Les millores implementades en el marc del Pla Director d’Enllumenat suposaran un estalvi de 155.000 euros anuals a la ciutat

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum,...

dijous, 16 març, 2023 - 14:00

La T-jove fins als 30 anys, ja disponible

Aquesta mesura se suma a d’altres que promocionen el transport públic i...