Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat adquireix un solar per promoure una setantena d’habitatges de lloguer social a l’Eixample Sud

Avui, l’Ajuntament ha formalitzat la compra d’aquest solar a l’Incasòl. Els 71 habitatges que s’hi construiran formen part del total d’aproximadament 300 pisos de lloguer social que es faran a l’ARE Sud, corresponents a tres promocions diferents. D’aquesta manera, es duplicaran els pisos de lloguer assequible al Prat -actualment uns 300- fins arribar a prop de 600.

Compra terrenys

dimarts, 24 maig, 2022 - 14:15

L’Ajuntament del Prat ha formalitzat avui, dimarts 24 de maig, la compra d’un solar a l’Eixample Sud, on promourà la construcció de 71 habitatges de lloguer social. El solar adquirit avui es troba al creuament dels carrers de Jaume Casanovas i Jaume Codina.

El consistori ha comprat aquests terrenys a l’Institut Català del Sòl (Incasol) per un valor de 1.453.013 euros, amb la finalitat de poder ampliar el parc d’habitatge assequible a la ciutat. De fet, la promoció que es farà al solar adquirit avui és una de les tres que és previst desenvolupar a l’Eixample Sud per duplicar l’actual nombre d’habitatges de lloguer social i assequible a la ciutat. Si a dia d’avui al Prat hi ha 300 habitatges d’aquest tipus, amb les tres noves promocions de l’ARE Sud, s’arribarà a més de 600. La construcció de les altres dues promocions aniran a càrrec de la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV) -en un solar municipal- i de l’Incasòl -tot i que la gestió recaurà en Prat Espais.

Concretament, al solar adquirit avui per l’Ajuntament es construiran els denominats allotjaments dotacionals, promoció que anirà a càrrec de Prat Espais. Són habitatges que es construeixen en sòl destinat a equipaments, per tal de fer front a les necessitats d’allotjament de diferents col·lectius socials amb necessitats específiques (joves amb escassos ingressos, persones en situació d’exclusió residencial, dones, persones grans, etc.).

Criteris de sostenibilitat social, ambiental i energètica en la construcció

A més, en la construcció d’aquests habitatges, es tindran en compte criteris de sostenibilitat ambiental i energètica, tant pel que fa a l’elecció de materials i tècniques de construcció com pel que fa a l’aprofitament de la ventilació i la llum natural. També es prendrà com a referència, per integrar els habitatges a l’entorn, el llegat de les Cases de la Seda, que són properes a l’entorn dels nous habitatges. Així mateix, l’arquitectura del bloc també facilitarà les relacions mútues i la convivència entre els diferents membres de la comunitat i incorporarà la perspectiva de gènere, amb habitatges inclusius amb espais amplis i flexibles i evitant angles foscos per augmentar la sensació de seguretat, entre d’altres criteris.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 juliol, 2022 - 13:45

Tallat un tram de la Carretera de la Marina arran de les obres de reparació d’una fuita de gas

Després de resoldre la fuita, cal tornar a pavimentar la calçada i la vorera...

divendres, 1 juliol, 2022 - 11:00

L'aigua de la platja del Prat continua sent d'una qualitat excel·lent per al bany aquest mes de juliol

Cada 15 dies, l'Agència Catalana de l'Aigua realitza aquestes analítiques per...
Pineda Parc Nou

dijous, 30 juny, 2022 - 14:30

El Prat habilita 14 refugis climàtics per protegir-se de la calor

S’adequaran com refugis climàtics, amb temperatura ambient i entorn...